سیر تحول وضعیت اضطراری در نظام حقوقی کانادا
Publish place: Journal of Law Magazine Govah، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 307
This Paper With 25 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_GOVAH-6-1_012
Index date: 31 August 2021
سیر تحول وضعیت اضطراری در نظام حقوقی کانادا abstract
وضعیت اضطراری یکی از واقعیت های غیر قابل اجتناب هر نظام سیاسی است. نحوه مواجهه دولت ها و چارچوب حقوقی این مواجهه، یکی از مسائل مهم حقوق عمومی در کشورهای مختلف است. علی رغم اینکه ایران در معرض بحران های طبیعی و غیرطبیعی است، اما در نظام حقوقی خود، قوانین منسجمی ندارد و عملا اصل (۷۹) قانون اساسی که به شرایط اضطراری تصریح می کند، متروک است. در این تحقیق نحوه مواجهه یکی از نظام های حقوقی مدرن خاصتا کانادا به عنوان پشتوانه مطالعات در خصوص پیش بینی وضعیت حقوقی مطلوب مقابله با شرایط اضطراری در ایران بررسی شده است. به همین جهت در این تحقیق، به این سوال پاسخ داده شده است که کشور کانادا از حیث حقوقی چگونه با عوامل ایذایی مخل امنیت مقابله میکند و نظام حقوقی کانادا، وضعیت اضطراری را چگونه شناسایی کرده است. در این تحقیق سعی شده است که رژیم اضطراری کانادا با یک بیان توصیفی- تحلیلی در بستر تاریخی بیان شود. بنا بر مطالعه اولیه برخی قوانین پارلمان کانادا، فرض بر این بود که در شرایط اضطراری، کانادا هم با تدوین یک قانون پارلمانی و اجرای آن، یک وضعیت اضطراری با تنوعی بیشتر از اقسام وضعیت اضطراری در یک مدت معین با اختیارات محدود دولت اعلام و اعمال میکند. اما مطالعه رفتار تاریخی دولت کانادا نشان داد که شرایطی که در فرضیه ما بود، در قوانین وجود دارد، اما بدان عمل نمیشود و ساز و کارهای دیگری مثل تعلیق بخشی از منشور کانادایی حقوق و آزادیها و خصوصا استفاده از «قانون گذاری ضدتروریسم» در دوران پس از (۱۱) سپتامبر در سطح ملی مورد استفاده قرار گرفته است.
سیر تحول وضعیت اضطراری در نظام حقوقی کانادا Keywords:
وضعیت اضطراری , وضعیت استثنایی , کانادا , قانون گذاری ضد تروریسم , تعلیق حقوق و آزادی ها , پس از یازده سپتامبر , تروریسم
سیر تحول وضعیت اضطراری در نظام حقوقی کانادا authors
توکل حبیب زاده
دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه امام صادق (علیه السلام)
محمدمیثم نداف پور
دانشجوی دکتری حقوق عمومی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :