بررسی عوامل استرس زای شغلی در کادر پرستاری در یک بیمارستان نظامی
Publish place: Ebnesina، Vol: 19، Issue: 1
Publish Year: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 334
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-19-1_001
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
Abstract:
مقدمه: پرستاری به عنوان حرفه ای شناخته شده است که در آن سطح بالایی از استرس وجود دارد و این استرس شغلی تاثیرات زیان باری هم بر سلامت پرستاران و هم بر میزان بروز توانایی های آنان در محیط کار دارد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل استرس زای شغلی در کادر پرستاری یک بیمارستان نظامی صورت گرفته است.
روش بررسی: این پژوهش به صورت توصیفی مقطعی در سال ۱۳۹۵ بر روی کادر پرستاری یک بیمارستان نظامی انجام شد. انتخاب نمونه ها به صورت سرشماری صورت گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه تجدید نظر شده استرس شغلی پرستاری (ENSS) بود. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که ۲۳/۷۰% کادر پرستاری دارای سطح استرس متوسط بودند. عوامل روانی، فیزیکی و محیط کار اجتماعی، به ترتیب جزء منابع استرس زا در میان پرستاران شناخته شدند. عدم حضور پزشک در یک وضعیت اورژانسی تاثیرگذارترین گویه در ایجاد استرس شغلی پرستاران گزارش شد. سطح استرس شغلی پرستاران با سابقه کار (۰۳۰/۰=p) و نوع بخش (۰۰۱/۰=p) رابطه معناداری داشت.
بحث و نتیجه گیری: مدیران بایستی با شناخت کامل عوامل تاثیرگذار بر استرس شغلی پرستاران، زمینه جلوگیری از فرسودگی شغلی و موجبات ارتقاء سلامت پرستاران را فراهم آورند.
Keywords:
Authors
علیرضا غیاثی
General Practitioner, Seyyed-al-Shohada Hospital, Kerman, Iran
محسن غفاری
General Practitioner, Seyyed-al-Shohada Hospital, Kerman, Iran
مصطفی شهابی نژاد
Department of Health , Rescue and Treatment of Police Force, Applied Research Center, Tehran
سمیه سلطانی پورشیخ
Seyyed-al-Shohada Hospital, Kerman
اسماء برخوردار
Seyyed-al-Shohada Hospital, Kerman
مینا داوری
Seyyed-al-Shohada Hospital, Kerman
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :