اثربخشی آموزش ارتباط و ازدواج هالفورد بر روی رفتارهای نگهدارنده همسر و ارتباط اولیه زناشویی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 230

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JARCP-3-3_005

تاریخ نمایه سازی: 21 شهریور 1400

Abstract:

زمینه و هدف: مطالعه روابط زوجین به روشن شدن چهارچوب های ساختاری که این روابط در آن شکل می گیرد کمک می کند؛ یکی از ابعاد این روابط، ارتباط اولیه زناشویی است که زوجین هنگام مواجهه با مشکلات زناشویی، به کار می گیرند؛ از این رو، هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش ارتباط و ازدواج هالفورد بر رفتارهای نگهدارنده همسر و  ارتباط اولیه زناشویی در زوجین جوان شهر کرمانشاه  بود. روش پژوهش: این پژوهش در قالب مداخله نیمه تجربی به­ شیوه پیش ­آزمون- پس ­آزمون و پیگیری یک ماهه بود که تعداد ۳۰ زوج به ­شیوه نمونه­ گیری در دسترس از میان زوجین مراجعه­ کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهری کرمانشاه انتخاب، و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵زوج) و کنترل (۱۵زوج) جایگزین شدند؛ پس از اجرای پیش ­آزمون، به گروه آزمایش به مدت شش هفته و هر هفته یک جلسه ۱۲۰ دقیقه ­ای آموزش ارتباط و ازدواج هالفورد داده شد و همه آزمودنی ­ها در مراحل پیش ­آزمون، پس ­آزمون و پیگیری به­ وسیله پرسشنامه رفتارهای نگهدارنده همسر باس و همکاران (۲۰۰۸) و ارتباط اولیه زناشویی ناوران (۱۹۶۷) ارزیابی شدند. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس اندازه های مکرر تحلیل شد. یافته ­ها: نتایج حاصل از تحلیل داده ­ها نشان داد که آموزش ارتباط و ازدواج هالفورد اثربخشی معناداری داشته و توانسته تا مرحله پیگیری موجب بهبود رفتارهای نگهدارنده همسر (۳۲/۵=F، ۰۲۹/۰=P) و ارتباط اولیه زناشویی (۲۱/۸۵=F، ۰۰۱/=P) شود. نتیجه­ گیری: بنابراین می ­توان گفت نتایج این پژوهش می­ تواند اطلاعات مفیدی را برای مشاوران و مددکاران در زمینه این نوع از آموزش زوجی برای بهبود روابط بین همسران، فراهم نماید.

Keywords:

Primary marital relationship , Halford couple relationship education (CRE) , spouse preservation behaviors , ارتباط اولیه زناشویی , ارتباط و ازدواج هالفورد , رفتارهای نگهدارنده همسر

Authors

امید عیسی نژاد

university of kurdistan

الهه علیپور

university of kurdistan

مهدی رستمی

university of Shahid Beheshti

مرضیه تاجمیری

university of kurdistan

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :