تاثیر غنی سازی با اسید و اندازه ذرات بر فراسنجه های تجزیه پذیری کنجاله کلزا و علوفه خشک یونجه در شکمبه
Publish place: Research on Animal Production، Vol: 2، Issue: 3
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 163
This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-2-3_004
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
Abstract:
این آزمایش به منظور تعیین تاثیر تیمارهای شیمیایی و اندازه ذرات بر فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک (DM)، پروتئین خام (CP) و الیاف نامحلول در شوینده خنثی (NDF) کنجاله کانولا و یونجه خشک در شکمبه انجام شد. در این آزمایش از دو راس میش نژاد زل فیستوله گذاری شده در شکمبه با میانگین وزنی ۲ ± ۳۰ کیلوگرم استفاده شد. نمونه ها در کیسه های نایلونی در شکمبه گوسفندان تغذیه شده با جیره حاوی علوفه خشک یونجه و دانه جو به نسبت ۷۵ به ۲۵ (براساس ماده خشک)، در زمان های ۰، ۳، ۶، ۹، ۱۲، ۲۴، ۳۶، ۴۸، ۷۲ و ۹۶ ساعت در شکمبه قرار گرفتند. داده های حاصل از آزمایشات در قالب طرح کاملا تصادفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. میانگین فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای DM، CP و NDF کنجاله کانولا و یونجه خشک به طور معنی داری تحت تاثیر سطح اسید مورد استفاده (صفر و ۵ درصد)، اندازه ذرات مختلف (بلند و پودری) و نوع تیمار مورد استفاده قرار گرفتند. همچنین این
فراسنجه ها برای علوفه یونجه تحت تاثیر اندازه ذرات علوفه قرار گرفت. استفاده از اسید و اندازه ذرات مختلف، بخش بالقوه قابل تجزیه و نرخ تجزیه پذیری ماده خشک کنجاله کانولا و علوفه یونجه را همراه با کاهش اندازه ذرات یونجه در شکمبه کاهش داد. همچنین استفاده از اسید، تجزیه پذیری NDF کنجاله کانولا را در شکمبه افزایش داد، لیکن با کاهش اندازه ذره یونجه، تجزیه پذیری NDF کاهش یافت. نتایج تجزیه پذیری CP نشان داد که تجزیه پذیری CP کانولای فراوری شده به میزان معنی داری در شکمبه کاهش یافت، در مورد یونجه نیز با کاهش اندازه ذره یونجه، تجزیه پذیری بخش CP آن کاهش یافت.
Keywords:
Canola oilcake , Ruminal degradability , Nylon bag method , کنجاله کانولا , تجزیه پذیری شکمبه ای , روش کیسه های نایلونی
Authors
سبحان گلچین گله دونی
College of Animal Science, Islamic Azad University, Tehran Sciences and Researches Unit
اسدا... تیموری یانسری
College of Animal Science and Fishers, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
ایوب فرهادی
College of Animal Science and Fishers, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :