مقایسه قابلیت برگ درختان برای ترسیب ذرات معلق هوا با تحلیل تصاویرمیکروسکوپ الکترونی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 272

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ESTJ-23-3_004

تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400

Abstract:

زمینه و هدف: در مطالعه حاضر ویژگی ذرات ترسیب شده بر سطح برگ درختان گونه های چنار (Platanus orientalis)، نارون (Ulmus carpinifolia)، اقاقیا (Robinia pseudacasia)، توت (Morus alba) و زبان گنجشک (Fraxinus excelsior) در حاشیه یکی از خیابان های پرتردد در تهران(محدوده میدان آزادی)با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی و آشکارساز آنالیز عنصری (SEM-EDX) بررسی شد و قابلیت برگ گونه های درختی مختلف برای ترسیب ذرات مقایسه شد. روش بررسی : از هر گونه درختی یک پایه انتخاب شد. پایه های درختی سالم و در کنار یکدیگر در حاشیه یک خیابان پرترافیک قرار داشت. تاج پوشش درختان از یکیدیگر جدا بود. برگ های سالم از ارتفاع۲ الی۵/۲ متری از سطح زمین از بیرونی ترین قسمت تاج پوشش درختان در سمت خیابان چیده شد. برای تصویربرداری با میکروسکوپ الکترونی از سطوح برگ ها، نمونه ها در آزمایشگاه آماده سازی شد. بیش از ۵۰ ذره با آنالیز آشکارساز عنصری بررسی شد. درصد جرمی عناصر هر ذره ثبت شد. قطر معادل برای هر ذره ای که توسطSEM-EDXتصویر آن تهیه شده بود، در نرم افزارImageJ  به صورت دستی اندازه گیری شد. از برگ ها با استفاده از اسکنر تصویر با فرمتJpg تهیه و با نرم افزارImagej  مساحت برگ ها تعیین شد. وزن ذرات ترسیب شده بر برگ هر درخت نیز توزین شد. یافته ها : ۲۱عنصر در ذرات شناسایی شد. بیش از ۵۰ ذره آنالیز شد. عناصر کربن، اکسیژن، آهن، سیلیس بیش ترین درصد جرمی و عناصر کربن، کلسیم، سیلیس، اکسیژن، آهن و پتاسیم بیشترین درصد حضور در ذرات را داشتند. ذرات با قطر کمتر از ۵/۲میکرومتر فراوان ترین ذرات بودند. ذرات فلزی با قطر بین۵/۲تا۱۰ میکرومتر فراوان ترین ذرات فلزی بودند. قطر ذرات به ترتیب در چنار، توت، زبان گنجشک، اقاقیا، نارون بیش تر بود ولی مقایسه میانگین آماری قطرذرات ترسیب شده بر برگ درختان تفاوت آماری نشان نداد. این عدم تفاوت آماری ابعاد ذرات ترسیب شده بر برگ ها به دلیل یکسان بودن موقعیت قرارگیری پایه های درختان نسبت به منبع انتشار ذرات و مشابه بودن منابع انتشار ذرات است. بیش ترین میزان ذرات ترسیب شده روی سطح برگ به ترتیب در چنار، نارون، زبان گنجشک، اقاقیا و توت بود. بحث و نتیجه گیری : مساحت برگ، وجود کرک، زبری سطح برگ، وجود موم، وجود رگبرگ، شکل برگ نقش موثری در تغییرات ویژگی های ذرات انباشت شده بر سطح برگ درختان دارند.

Authors

سارا عباسی

دانشجوی دکتری محیط زیست. دانشکده محیط زیست و انرژی. دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران. ایران.

سید محسن حسینی

استاد گروه جنگلداری، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تربیت مدرس. ایران. (مسوول مکاتبات)

نعمت اله خراسانی

استاد گروه محیط زیست دانشگاه تهران و دانشگاه علوم و تحقیقات

عبدلرضا کرباسی

دانشیار گروه محیط زیست. دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Nikula, S. Manninen, S. Vapaavuori, E. & Pulkkinen, P. (۲۰۱۱). ...
  • Kardel, F. K. Wuyts, B. A. Maher, R. Hansard,R. Samson. ...
  • Urbat, M. Lehndorff, E. & Schwark, L. (۲۰۰۴). Biomonitoring of ...
  • Labrada-Delgado, Gladis. Aragon-Pina, Antonio. Campos-amos, Arturo. Castro-Romero, Omar Amador-Munoz. Rafael,Villalobos-Pietrini. (۲۰۱۲) Chemical and ...
  • Cai, Y. H. (۲۰۱۰). Study on dust-retention effect and photosynthetic ...
  • Burkhardt J. (۲۰۱۰). Hygroscopic particles on leaves: nutrients or desiccants?. ...
  • Kardel, F. Wuyts, K. Khavaninzhadeh, A. R. & Wuytack, T. ...
  • Jim, C. Y. & Chen, W. Y. (۲۰۰۸). Assessingthe ecosystem ...
  • Manoochehri, K., P, Shirvany. A, Attarod. & Y, Khodakarami, ۲۰۱۶. ...
  • نمایش کامل مراجع