سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

لزوم باززنده سازی هویت بومی معماری اسلامی-ایرانی در دستیابی به معماری پایدار

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,779

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCIAU01_059

Index date: 23 December 2011

لزوم باززنده سازی هویت بومی معماری اسلامی-ایرانی در دستیابی به معماری پایدار abstract

تجارب ارزنده گذشتگان در طول تاریخ، همواره سرمایۀ اصلی اندیشمندان در گرهگشایی از مشکلات وحرکت به سوی آینده بهتر بوده است. انتقال تجارب گذشتگان از نسلی به نسل دیگر باعث پیشرفت علمیو فنی، تداوم فرهنگی، تحکیم هویت ملی تقویت حس خوداتکایی بوده و زمینه را برای موفقیتهایجدیدتر علمی و فنی و دستیابی به توسعه پایدار فراهم آورده است. معماری گذشته ایران به خصوص دردوران پس از اسلام، مملو از نمونه های باارزش بکارگیری شیوه های پردازش بنا بصورت کارا و بهینه ودستیابی به آنچه که امروز معماری پایدار نامیده می شود، می باشد.علیرغم این واقعیت روشن، متأسفانه تاریخ معاصر ایران به دلایل زیاد و در ابعاد مختلف با انقطاعفرهنگی و گسست از تجارب تاریخی و اصول بیزمان جاری در سنتهای ارزشمند فرهنگ خودی، مواجهشده است و یکی از آثار این گسست، دور شدن از هویت بومی و ارزشهای اسلامی در آثار معماری امروزایران است. عدم استفاده درست از تجارب ارزشمند تاریخی در حوزه معماری، ساماندهی محیط مصنوع وفنآوریهای آن در دستیابی به اصل پایداری در بنا، شاهد روشن این مدعاست.و « بازشناسی و فهم معماری و شهرسازی اسلامی ایران » در راستای یکی از اهداف همایش در خصوصاین مقاله بر آن است تا به بیان ضرورت ،« ماهیت و هویت معماری وشهرسازی اسلامی » با محوریتبازخوانی معماری بومی بر مبنای اصول معماری اسلامی-ایرانی پرداخته و راهکارهای دستیابی به این مهمرادر حد امکان مطرح سازد. متن حاضر با استفاده از مطالعه تطبیقی و تحلیلی روشهای موجود در مراجعهبه سنتهای معماری ایرانی-اسلامی، به شناخت نقاط ضعف و قوت آنها میپردازد و تلاش در جهت یافتنراهکارهای مناسب برای برونرفت از مشکلات متولوژیک موجود در این روشها و تبیین مسیری مناسببرای باززندهسازی هویت بومی معماری اسلامی -ایرانی و بهرهبرداری عالمانه از سنتهای آن را در جهتدستیابی به معماری پایدار مدنظر قرار میدهد.

لزوم باززنده سازی هویت بومی معماری اسلامی-ایرانی در دستیابی به معماری پایدار Keywords:

لزوم باززنده سازی هویت بومی معماری اسلامی-ایرانی در دستیابی به معماری پایدار authors

راضیه لیب زاده

کارشناس ارشد مهندسی معماری،مرکز تحقیقات دانشگاه علم و صنعت ایران

محمدعلی خان محمدی

استادیار گروه معماری دانشگاه علم و صنعت ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بین کنی، ت.(1382)، مدرنیته و مدرنیسم، ترجمه حسینعلی نوذری، پایان ...
اکتاویوپاز(1379)، تجربه مدرنیته، ترجمه مراد فرهادپور، تهران:طرح نو. ...
رحیم زاده، محمد(379).مفهوم هویت، "دومین کنگره تاریخ معماری و شهرسازی ...
گلیجانی مقدم، نسرین(1384).تاریخ شناسی معماری ایران، تهران: دانشگاه تهران. ...
گیدئون، زیفرید(345 1)، معماری شما و من، ترجمه اکبر میر ...
خویی، حمیدرضا(379 1)، _ و شبه نقاد، رساله دکتری معماری ...
نوایی، کامبیز، و حاج قاسمی، کامبیز(366 1)، روا یتی از ...
حبیبی، محسن(1385)، شرح جریان های فکری معماری ب شهرسازی در ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "لزوم باززنده سازی هویت بومی معماری اسلامی-ایرانی در دستیابی به معماری پایدار" توسط راضیه لیب زاده، کارشناس ارشد مهندسی معماری،مرکز تحقیقات دانشگاه علم و صنعت ایران؛ محمدعلی خان محمدی، استادیار گروه معماری دانشگاه علم و صنعت ایران نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی اولین همایش ملی معماری و شهرسازی اسلامی پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله معماری اسلامی-ایرانی، پایداری، سنت، هویت، متدولوژی هستند. این مقاله در تاریخ 2 دی 1390 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4779 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که تجارب ارزنده گذشتگان در طول تاریخ، همواره سرمایۀ اصلی اندیشمندان در گرهگشایی از مشکلات وحرکت به سوی آینده بهتر بوده است. انتقال تجارب گذشتگان از نسلی به نسل دیگر باعث پیشرفت علمیو فنی، تداوم فرهنگی، تحکیم هویت ملی تقویت حس خوداتکایی بوده و زمینه را برای موفقیتهایجدیدتر علمی و فنی و دستیابی به توسعه پایدار فراهم آورده است. معماری گذشته ... . برای دانلود فایل کامل مقاله لزوم باززنده سازی هویت بومی معماری اسلامی-ایرانی در دستیابی به معماری پایدار با 16 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.