اثر تیمارهای مختلف در شکستن رکود بذر لولیوم Lolium rigidum Gaud

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 846

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_277

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

Abstract:

لولیوم یک علف هرز مهم در مزارع غلات در دنیا و در ایران محسوب می شود. بذر لولیوم دارای رکود است و قوه ی نامیه خود را تا مدت ها در خاک حفظ می کند و همین امر کنترل این علف هرز را با مشکل مواجه می کند. سه آزمایش جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی ( CRD ) در شرایط کنترل شده آزمایشگاهی انجام شد. تیمارهای آزمایش اول عبارت بودند از: نیترات پتاسیم باغلظت های 1/ 0، 2/ 0، 4/ 0، 8/ 0، 1، 5/ 1، 2 و 5/ 2 درصد، آزمایش دوم شامل: جیبرلیک اسید با غلظت های 10 ، 25 ، 50 ، 100 و 200 پی. پی. ام و تیمارهای آزمایش سوم عبارت بودند از: اسید سولفوریک به مدت 5/ 0، 1، 2 و 3 دقیقه . در هر پتری دیش 10 عدد بذر لولیوم روی کاغذ صافی واتمن شماره ی 1 قرار داده و 5 میلی لیتر آب مقطر یا تیما ر های یادشده اضافه و در انکوباتور در دمای 14 درجه ی سانتی گراد قرار داده شد. درصد جوانه زنی بذرها به مدت 14 روز یادداشت گردید. داده ها با استفاده از تسهیلات کامپیوتری و با کمک برنامه ی SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. از نتایج به دست آمده مشاهده شد غلظت های 8/ 0 و 1/ 0 نیترات پتاسیم در شکستن رکود لولیوم تاثیر داشتند و غلظت های بالاتر از 8/ 0درصد بی تاثیر بودند. غلظت های مختلف جیبرلیک اسید باعث شکستن رکود شد اما تفاوت معنی داری با شاهد نداشت. اسید سولفوریک به صورت بسیار معنی داری باعث شکستن بذر لولیوم گردید

Authors

فاطمه سرداریان

دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، دانشکده کشاورزی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • . کریمی، ه. 1387.گیاهان هرز ایران.مرکز نشر دانشگاهی. تهران. 419 ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Anonymous, 2008, Annual rygrass (Lolium rigidum). From: _ _ _ ...
  • Steadman, k. J. , A. D. Crawford and R. S. ...
  • Steadman, K. J. _ A.M.Ellery, R. Chapman, A. Moore and ...
  • نمایش کامل مراجع