بررسی اثر اسید هیومیک و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم دوروم تحت شرایط تنش خشکی در منطقه شهر ری
Publish place: Cereal Research، Vol: 6، Issue: 1
Publish Year: 1395
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 244
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_CRGU-6-1_009
Index date: 25 October 2021
بررسی اثر اسید هیومیک و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم دوروم تحت شرایط تنش خشکی در منطقه شهر ری abstract
به منظور بررسی اثر اسید هیومیک و باکتریهای محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم دوروم تحت شرایط تنش خشکی، آزمایشی در سال زراعی ۹۱-۱۳۹۰ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاد گار امام خمینی(ره) شهر ری اجرا شد. این تحقیق به صورت کرتهای خرد شده- فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار انجام شد. آبیاری در سه سطح (بر اساس ۸۰ ، ۱۲۰ و ۱۶۰ میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A) در کرتهای اصلی و اسید هیومیک و باکتریهای محرک رشد ازتوباکتر، سودوموناس و آزوسپریلوم هر دو عامل در دو سطح (کاربرد و عدم کاربرد) به صورت فاکتوریل در کرتهای فرعی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به غیر از اثر اسید هیومیک بر تعداد دانه در سنبله و عملکرد زیستتوده، آثار اصلی همه فاکتورها بر صفات مورد مطالعه معنیدار بود. در این شرایط کوتاه شدن دور آبیاری به ۸۰ میلیمتر سبب افزایش عملکرد دانه به ۳۷/۳۶۵۵ کیلوگرم در هکتار و کاربرد باکتریهای محرک رشد موجب افزایش ۴/۹ و ۶/۴ درصدی عملکرد دانه و عملکرد زیستتوده نسبت به شاهد شد. کاربرد اسید هیومیک نیز عملکرد دانه را به میزان ۹/۶ درصد نسبت به عدم مصرف آن افزایش داد. از میان آثار متقابل عوامل آزمایشی، تنها اثر متقابل آبیاری × باکتریهای محرک رشد بر صفات طول پدانکل و تعداد سنبله در واحد سطح معنیدار بود و در این شرایط در دور آبیاری۸۰ میلیمتر تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A، گیاهان تلقیح شده و تلقیح نشده با باکتریهای محرک رشد ضمن قرار گرفتن در یک گروه آماری، دارای بیشترین مقدار صفات مذکور نسبت به شاهد بودند. بر اساس یافتههای این تحقیق میتوان نتیجه گرفت که تاثیر باکتریهای محرک رشد بر بیشتر صفات مورد مطالعه بیشتر از اسید هیومیک بود.
بررسی اثر اسید هیومیک و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم دوروم تحت شرایط تنش خشکی در منطقه شهر ری Keywords:
بررسی اثر اسید هیومیک و باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم دوروم تحت شرایط تنش خشکی در منطقه شهر ری authors
علیرضا پازکی
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهرری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :