Year: 1394
Publish place:
Cereal Research، Vol: 5، Issue: 4
COI: JR_CRGU-5-4_002
Language: PersianView: 62
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 16 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
جوانهزنی گیاهان از جمله مراحل مهم در طول دوره رشدی آنهاست که اغلب تحت تاثیر تنشهای محیطی قرار میگیرد. هدف از پژوهش حاضر شناسایی مولفههای جوانهزنی بود که بیشترین نقش را در تمایز بین ژنوتیپهای برنجهای هوازی و ایرانی از نظر تحمل به تنش اسمزی داشتند. آزمون استاندارد جوانهزنی بذر در سه سطح تنش اسمزی (آب مقطر به عنوان محیط نرمال، ۸- و ۱۶- بار حاصل از مانیتول) و با استفاده از ۵۳ ژنوتیپ برنج (شامل ۳۱ ژنوتیپ از برنجهای هوازی و خارجی و ۲۲ رقم از برنجهای ایرانی) انجام شد. گروه بندی ژنوتیپها با استفاده از تجزیه خوشهای بر اساس متغیرهای جوانهزنی نشان داد که در شرایط نرمال و تنش ۸- بار ژنوتیپها به سه گروه و در شرایط ۱۶- بار به دو گروه قابل تفکیک هستند. تعدادی از ژنوتیپها نیز توانستند در هر سه شرایط در گروه با متوسط ارزشهای بالاتر از میانگین کل قرار گیرند این ژنوتیپها شامل AE۶،AE۸ ،AE۱۰ ، AE۱۲، AE۱۳، AE۱۵، AE۱۶،AE۱۸ ،AE۲۹ و AE۳۰بودند که همه جزء ژنوتیپهای هوازی و خارجی بودند. سپس با در نظر گرفتن دو گروه شامل ژنوتیپهای هوازی به همراه ارقام خارجی و ایرانی، تجزیه تابع تشخیص انجام شد. آماره لامبدای ویلک برای شرایط نرمال، ۸- و ۱۶- بار به ترتیب ۲۸۶/۰، ۲۱۳/۰ و ۳۹۷/۰ بود و نشان دهنده وجود تفاوت معنیدار بین دو گروه از لحاظ خصوصیات جوانهزنی در هر سه شرایط بود. مطابق نتایج، متغیرهای شاخص بنیه بذر، درصد جوانهزنی، حداکثر درصد مقدار جوانهزنی، زمان لازم از کاشت تا رسیدن به ۹۰ و ۹۵ درصد حداکثر جوانهزنی و انرژی جوانهزنی بیشترین نقش و ضریب آلومتریک کمترین نقش را در تمایز بین دو گروه داشتند.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_CRGU-5-4_002. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1296366/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:رئیسی، طیبه و صبوری، عاطفه و صبوری، حسین،1394،گروه بندی و بررسی تمایز بین برنج های هوازی و ایرانی از نظر تحمل به تنش اسمزی در مرحله جوانه زنی،https://civilica.com/doc/1296366
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :- Abdul-Baki, A. A. and Anderson, J. D. ۱۹۷۳. Vigour deterioration ...
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.