بررسی درک پرستاران از تصمیم گیری بالینی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال ۱۳۹۸
Publish place: Journal of Multidisciplinary care، Vol: 8، Issue: 3
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 334
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCNM-8-3_004
تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: مهمترین عامل تاثیرگذار بر کیفیت مراقبت، توانایی پرستاران برای تصمیمگیری بالینی موثر است. از آن جا که شناسایی درک پرستاران از تصمیمگیری بالینی، گامی مهم درجهت ارتقاء کیفیت مراقبتهاست، این مطالعه با هدف تعیین درک پرستاران از تصمیم گیری بالینی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد.
روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی بود. جامعه پژوهش را پرستاران بالینی شاغل در بیمارستان های آیت الله کاشانی و هاجر(س) شهرکرد و سیدالشهداء(ع) فارسان تشکیل دادند. از این جامعه ۳۰۰ نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی سهمیه ای وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و نسخه فارسی مقیاس تصمیم گیری بالینی در پرستاران (CDMNS) جمع آوری شد و با استفاده از آزمون های آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و استنباطی (من ویتنی و کروسکال والیس) و نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ تحلیل شد.
یافته ها: میانگین نمره کل درک پرستاران از تصمیم گیری بالینی ۵۳/۱۳±۱۱/۱۱۹ بود که در سطح بالایی قرار داشت. میانگین نمرات تصمیم گیری در خرده مقیاس های جستجو برای
راهکارها یا پیشنهادات جایگزین ، غربال کردن اهداف و ارزشها ، ارزشیابی
و ارزشیابی مجدد پیامدها و جستجوی اطلاعات و تلفیق بیطرفانه اطلاعات جدید به ترتیب (۳۸/۳±۱۵/۲۹)، (۵۰/۳±۷۶/۳۳)، (۱/۴±۹/۲۵) و (۲/۴±۳۰/۲۹) بود که در خرده مقیاس جستجوی اطلاعات و تلفیق بی طرفانه اطلاعات جدید در سطح پایین تری قرار داشت. همچنین نتایج نشان داد که سن، سابقه کاری و بخش محل کار با نمرات درک از تصمیم گیری رابطه معناداری داشتند (۰۵/۰P<). بطوری که با افزایش سن و سابقه کاری درک از تصمیم گیری کاهش یافت. همچنین درک از تصمیم گیری پرستاران بخش قلب بیشتر از سایر بخش ها بود.
نتیجه گیری: : با توجه به پایین بودن درک پرستاران از تصمیم گیری بالینی در خرده مقیاس جستجوی اطلاعات و تلفیق بی طرفانه اطلاعات جدید خصوصا در پرستاران با سابقه کاری بالا لازم است جهت افزایش توانایی پرستاران باسابقه در زمینه جستجوی اطلاعات جدید برنامه ریزی صورت گیرد.
کلیدواژه ها: تصمیم گیری بالینی،پرستار، درک
Keywords:
Authors
ژاله کوراوند
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
فرشته آئین
دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
عباس عبادی
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله
قاسم یادگارفر
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :