تعیین سهم انتشار گازهای منتشر شده از خودروها و برآورد میزان توزیع غلظت آلاینده CO در محیط بسته پارکینگ
Publish place: Iranian Journal Of Health and Environment، Vol: 8، Issue: 4
Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 209
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHE-8-4_005
تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1400
Abstract:
زمینه و هدف: در این تحقیق سهم انتشار گازهای خروجی از اگزوز و توزیع غلظت گاز CO در محیط بسته پارکینگ مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش بررسی: این مطالعه بصورت توصیفی- تحلیلی بوده است و روش بررسی در این تحقیق شامل دو مرحله است. ابتدا در مرحله اول، سهم انتشار خودروها تعیین گردیده است و سپس به اندازه گیری توزیع غلظت آلاینده CO پرداخته است. به منظور تعیین سهم انتشار گازهای خروجی از اگزوز، از میان گونه های گازهای خروجی، تنها چهار گاز CO،O۲،CO۲ وN۲ اندازه گیری شده است. غلظت گازهای CO، O۲ و CO۲ با استفاده از داده های سامانه اندازه گیری آلایندگی خودرو برآورد شده است. مقدار گاز N۲ از مجموع نسبت همه گونه های گاز که برابر ۱ است، برآورد شده است. سپس با استفاده از روش های محاسباتی مقادیر سهم انتشار از خودروها برآورد شده است. جهت اندازه گیری توزیع غلظت آلاینده CO در محیط پارکینگ، نمونه برداری و جمع آوری گازها توسط کیسه های نمونه برداری از جنس مواد بیاثر با حجم L۱۰، در شش نقطه انجام شده است. روش نمونه برداری بر اساس الزاماتOSHA ID۲۱۰ انجام گرفته است. نتایج به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون آماری پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. میزان p کمتر از ۰/۰۵ معنی دار در نظر گرفته شده است.
یافته ها: بیشینه سهم انتشار مربوط به خودرو پراید به مقدار g/s ۴/۴۴ و کمینه مقدار انتشار برای خودرو تیبا g/s ۰/۳ بوده است. کمینه مقدار توزیع غلظت CO برابر ppm ۳/۶ و بیشینه مقدار توزیع غلظت CO برابر ppm ۶۹/۴۸ بوده است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد تجمع غلظت آلاینده COدر مکان هایی که از اطراف محصور بوده، قابل توجه بوده است و در ناحیه ای که بازشوها وجود داشته اند، مقادیرغلظت کمتری اندازه گیری شده است. در این تحقیق بین مقادیر انتشار خروجی از اگزوز و توزیع غلظت ارتباط معناداری مشاهده نشده است. اما توزیع غلظت به مجموعه ای از مکان و تعداد بازشوها، تعداد و نوع خودرو، زمان کارکرد خودرو، حالت عملکردی خودرو و شرایط محیطی در ارتباط بوده است.
نتیجه گیری: اندازه گیری غلظت آلاینده CO ناشی از خودروها نشان می دهد که میزان غلظت ها در بعضی نقاط در مقایسه با استاندارد توصیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت فراتر از حد استاندارد مجاز بوده است. همچنین با ارزیابی به عمل آمده مشخص گردید که استفاده از تهویه های طبیعی یک راهکار موثر در بهبود کیفیت هوا در محیط بسته است و با یک طرح معماری معقول و با در نظر گرفتن کیفیت هوای درون محیط بسته، بدون نیاز به هزینه زیاد می توان به کیفیت مطلوب هوای محیط بسته رسید.
Keywords:
Monoxide carbon , Enclosed Parking , Exhaust gases , مونواکسید کربن , محیط بسته پارکینگ , گازهای خروجی از اگزوز
Authors
خسرو اشرفی
Department of Environmental Engineering, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran
مجید شفیع پور مطلق
Department of Environmental Engineering, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran
منیره سادات موسوی
Ph.D Student of Environmental Engineering, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran
محمد حسین نیک سخن
Department of Environmental Engineering, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran
حمید رضا وثوقی فر
Department of Civil Engineering, Islamic Azad University- South Tehran Branch, Tehran, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :