ارائه مدلی مبتنی بر تصمیم گیری چند شاخصه برای تخمین شدت بحران ناشی از حمله نظامی در حوزه زیر بنایی از دیدگاه پدافند غیر عامل
Publish place: 4th National Conference on Retrofiting
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,841
This Paper With 8 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
OMIK04_131
تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1390
Abstract:
تخمین این موضوع که از بین دو یا چند پروژه عمرانی ، با احتمال مورد حمله قرار گرفتن یکسان، کدامیک در صورتی که مورد حمله قرار بگیرید، تاثیر بیشتری بر عرصه ها مختلفی نظیر اقتصادی و سیاسی و... می گذارد، بسیار حائز اهمیت است و این شهخص می تواند، میزان اهمیت و ضرورت بکارگیری اقدامات پدافند غیرعامل در آن پروژه تعیین کند. این شاخص را می توان با معیار شدت در روش های مختلف ارزیابی ریسک معادل کرد و مقدار آن را می توان با استفاده از تکنیک های تصمیم گیری چند شاخصه ، با تعریف معیار ها و شاخصه هایی نظیر : ضزبه اقتصادی، ضربه سیاسی ، ضربه روحی و روانی و..، و تعیین ارزش وزنی هریک، در پروژه های مختلف عمرانی تخمین زد.، بر همین اساس در این مقاله، با فرض اینکه احتمال مورد حمله قرار گرفتن برای 5پروژه مختلف عمرانی(پل، فرودگاه، ساختمان اداری، تصفیه خانه، سوله های صنعتی) یکسان باشد، این پروژه ها را از لحاظ شدت ناشی از بروز حمله نظامی در آن ها با یکدیگر مقایسه کرده و بررسی می کند که کدامیک در صورتی که مورد حمله قرار بگیرد، ضربه های بیشتری به عرصه های نظیر اقتصاد، سیاست و ... وارد می سازد، نتایج حاصل از تخمین شدت برای پروژه های مختلف بر اساس معیارهای چون ضربه اقتصادی، ضربه سیاسی، ضربه روحی و روانی و... نشان داد که در بین این پنج پروژه ، فرودگاه با بدست آوردن مقدار S=0.7250 بالاترین رتبه را در ارزیابی ریسک ناشی از حمله نظامی دارد.
Keywords:
Authors
مهدی دزفولی نژاد
دانشجوی کارشناسی ارشد عمران- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
جمشید سلحشور
دکتری تخصصی عمران- عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
هادی معاضد
دکتری تخصصی عمران- استاد مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
نرگس خوزانی
کارشناس ارشد ارزیابی و آمایش سرزمین
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :