تحمل آشفتگی مادر و بروز مشکلات برون سازی-درون سازی درکودکان مبتلا به سرطان
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 6، Issue: 4
Publish Year: 1399
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 242
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
Export:
Document National Code:
JR_PEN-6-4_003
Index date: 25 December 2021
تحمل آشفتگی مادر و بروز مشکلات برون سازی-درون سازی درکودکان مبتلا به سرطان abstract
مقدمه: با تشخیص سرطان کودک، والدین (به ویژه مادر) تحت استرس های شدیدی قرار می گیرد و دچار آشفتگی روان شناختی خواهند شد. در تحمل آشفتگی، تفاوتهای فردی بین این مادران وجود دارد. در این پژوهش نقش مادر و میزان تحمل پریشانی در بروز مشکلات درونی سازی و برونی سازی کودک مبتلا به سرطان مورد مطالعه قرار گرفت.
روش: نوع مطالعه این پژوهش، توصیفی- همبستگی است. ۱۳۰ مادر که کودک آنها مبتلا به سرطان بودند و در بیمارستان محک بستری شده بودند، در این پژوهش شرکت کردند. آنها دو پرسش نامه مقیاس تحمل پریشانی (DTS) و فهرست رفتاری کودک (CBCL) (مخصوص والدین) را تکمیل کردند.
یافته ها: از بین ابعاد چهارگانه تحمل آشفتگی، تنظیم هیجان بیشترین ارتباط معنادار را با درونی سازی و برونی سازی مشکلات کودکان داشت. این ارتباط در مورد درونی سازی مشکلات قوی تر بود. تحلیل رگرسیون چندگانه همزمان نشان داد که تحمل آشفتگی مادران بیش از عوامل دیگر توانسته بود واریانس شکایتهای جسمانی کودک را پیشبینی کند؛ اما نتوانسته بود رفتار قانون شکنی در کودکان را در سطح معناداری پیشبینی نماید.
نتیجه گیری: میزان نحمل آشفتگی مادر از طریق سبک فرزندپروری، الگوسازی شیوه مقابله با استرس برای کودک و تعامل موثر با کودک می تواند مشکلات درونی سازی و برونی سازی در کودکان را تحت تاثیر قرار دهد.
تحمل آشفتگی مادر و بروز مشکلات برون سازی-درون سازی درکودکان مبتلا به سرطان Keywords:
child , cancer , mother , distress tolerance , behavioral problems , کودک , سرطان , مادر , تحمل پریشانی , مشکلات رفتاری.
تحمل آشفتگی مادر و بروز مشکلات برون سازی-درون سازی درکودکان مبتلا به سرطان authors
منیژه فیروزی
Assistant Professor, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran
زهرا فیض آبادی
MSc, Department of Psychology, Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :