تاثیر لالایی بر تغییرات ضربان قلب حین ساکشن لوله تراشه نوزادان نارس
Publish place: Journal of pediatric nursing، Vol: 5، Issue: 1
Publish Year: 1397
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 229
This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_PEN-5-1_002
Index date: 25 December 2021
تاثیر لالایی بر تغییرات ضربان قلب حین ساکشن لوله تراشه نوزادان نارس abstract
مقدمه: لالایی، موسیقی خواب آور و آرامش بخش برای نوزادان است که در همه فرهنگ ها جهت تسکین و آرام نمودن نوزادان استفاده می گردد ؛ این پژوهش با هدف تعیین تاثیر لالایی بر تغییرات ضربان قلب حین ساکشن لوله تراشه طراحی گردیده است.
روش: در این کارآزمایی بالینی ۲۵ نوزاد بستری شده در بخش NICU بیمارستان حضرت زینب(س) شیراز مورد بررسی قرار گرفت. هر نوزاد دو بار مورد ارزیابی قرار می گیرد .در هر دو حالت،ده دقیقه قبل و بعد از ساکشن، ضربان قلب نوزادان فیلمبرداری شده از طریق ابزار ارزیابی رفتار نوزاد نارس(APIB) ثبت گردید.
یافته ها : میانگین ضربان قلب قبل از ساکشن بین دو گروه معنادار نبوده است(۰/۳۹=P).در حالی که میانگین ضربان قلب بعد از ساکشن در گروه لالایی نسبت به سکوت به صورت معناداری پایین تر بود(۰/۰۰۱>P).میانگین ضربان قلب قبل از ساکشن نسبت به بعد از آن در گروه لالایی معنادار نبوده است(۰/۱۳۳=P) ؛ اما در گروه سکوت معنادار است(۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری: با توجه به آنکه یافته های این مطالعه نشان داد لالایی در کاهش ضربان قلب ناشی از ساکشن لوله تراشه موثر است بنابراین توصیه می شود پرستاران از این روش به عنوان مداخله ی موثر در کاهش درد و استرس نوزادان در انجام پروسیجر های دردناک استفاده کنند .
تاثیر لالایی بر تغییرات ضربان قلب حین ساکشن لوله تراشه نوزادان نارس Keywords:
Lullaby , Heart rate , Preterm infant , Suction , Neonatal intensive care unit , لالایی , ضربان قلب , نوزاد نارس , ساکشن , بخش مراقبت های ویژه نوزادان
تاثیر لالایی بر تغییرات ضربان قلب حین ساکشن لوله تراشه نوزادان نارس authors
زهرا زهادت پور
University of Medical Sciences
میترا ادراکی
Shiraz University of Medical Sciences- Faculty of Nursing, Hazrat Fatemeh (S).
سیدمستجاب رضوی نژاد اردکانی
shiraz University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :