نقش قارچهای بیمارگر در کنترل جمعیت بالشتک دراز اندام Pulvinariafloccifera (Westwood) (Homoptera: Coccidae) در باغهای چای شمال ایران
Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,169
This Paper With 7 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSASD02_080
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1390
Abstract:
بالشتک دراز اندام چای Pulvinaria floccifera (Westwood) (Homoptera: Coccidae) از آفات مهم مرکبات و چای در حاشیه خزر محسوب میشود. تراکم جمعیت آن در شهرستان تنکابن بیش از سایر نقاط استان مازندران است.حدود 1860 هکتار از زمین های شهرستان تنکابن زیر کشت گیاه مفید و اقتصادی چای است. تغییرات جمعیت مراحل سنی مختلف بالشتک دراز اندام و روند فعالیت قارچهای بیمارگر آن با نمونه برداریهای هفتگی از اول شهریور 1387 تاپایان دی ماه 1388 در باغ های کوهپایه و دشت تنکابن مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که قارچهای Lecanicillium cf. lecanii و Lecanicillium muscarium (Petch) ،Lecanicillium lecanii (Zimmere) ازجمله بیمارگرهای مهم این آفت بوده و نقش مؤثری در کنترل جمعیت آن دارند. میزان تلفات ناشی از حمله قارچ در کوهپایه بیشتراز دشت بود. به طور کلی میانگین هندسی درصد تلفات ناشی از حمله قارچ بیمارگر پوره سن یک در کوهپایه و دشت در سال 87 به ترتیب 9/91و2/061 درصد و میانگین هندسی درصد تلفات ناشی از حمله قارچ بیمارگر پوره سن دو در این مناطق به بیمارگرهای مهم این آفت بوده و نقش مؤثری در کنترل جمعیت آن دارند. میزان تلفات ناشی از حمله قارچ در کوهپایه بیشتراز دشت بود. به طور کلی میانگین هندسی درصد تلفات ناشی از حمله قارچ بیمارگر پوره سن یک در کوهپایه و دشت در سال 2 درصد و میانگین هندسی درصد تلفات ناشی از حمله قارچ بیمارگر پوره سن دو در این مناطق به ترتیب12/793و4/17درصد میباشد. این مقادیر در سال 88 برای پوره سن یک، دو و سه به ترتیب 6/34و4/05و42/46درصد در کوهپایه و 1/64و1/16و65/36درصد در باغ های دشت محاسبه گردید..
Authors
سکینه نعیم امینی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
حبیب عباسی پور
موسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر، ایران
سیروس آقاجان زاده
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :