تاثیرکائولین بر عملکرد، کارایی مصرف آب و پاسخ های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی نارنگی پیج تحت تنش رطوبتی
Publish place: Plant Process and Function، Vol: 8، Issue: 33
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 259
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISPP-8-33_027
تاریخ نمایه سازی: 13 دی 1400
Abstract:
با توجه به شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک کشور، اعمال روش های مدیریتی مناسب به منظور افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به این منظور، اثر سه سطح کائولین (صفر، ۵ و ۷ درصد) در سه سطح شرایط رطوبتی (۱۰۰، ۷۵ و ۵۰ درصد ظرفیت زراعی) روی نارنگی پیج به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری رامسر در سال ۱۳۹۶ مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تحت تنش رطوبتی، عملکرد میوه، کارایی مصرف آب، مقادیر کلروفیلa، b و کل، محتوای نسبی آب برگ، پتانسیل آب برگ، هدایت روزنه ای، به صورت معنی داری کاهش یافت. در حالیکه مصرف کائولین، میزان کل مواد جامد محلول، عملکرد میوه و کارایی مصرف آب را افزایش و مقدار پرولین، قندهای محلول در آب، دمای سطح برگ، هدایت روزنه ای، فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز و آفتاب سوختگی میوه را به طور معنی داری کاهش داد. همچنین مصرف کائولین ۵ درصد در شرایط ۵۰ درصد ظرفیت زراعی موجب افزایش عملکرد میوه (۹۱ درصد)، کلروفیل a (۷۰ درصد) و کل (۵۲ درصد)، محتوای نسبی آب برگ (۷۶ درصد)، پتانسیل آب برگ (۱۹ درصد) و هدایت روزنه ای (۸۷ درصد) نسبت به شرایط عدم مصرف کائولین گردید. بنابراین مصرف کائولین در تابستان و شرایط تنش رطوبتی شدید (۵۰ درصد ظرفیت زراعی)، به منظور ایجاد اثرات مثبت بر کاهش تولید گونه های اکسیژن فعال حاصل از تنش اکسیداتیو، کاهش آفتاب سوختگی، افزایش عملکرد میوه و کارایی مصرف آب در نارنگی پیج، توصیه می شود.
Keywords:
Fruit sunburn , Leaf surface temperature , Proline , Stomatal conductance , Superoxide dismutase activity , آفتاب سوختگی میوه , پرولین , دمای سطح برگ , فعالیت آنزیم سوپراکسیددیسموتاز , هدایت روزنه ای
Authors
زینب رفیعی راد
Department of soil science, zanjan university
احمد گلچین
Department of soil science, zanjan university
یحیی تاجور
Institute, Citrus and Subtropical Fruits Research Center of Ramsar
جواد فتاحی مقدم
Institute, Citrus and Subtropical Fruits Research Center of Ramsar
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :