تبیین فرهنگ هواداری مجازی در شبکه اجتماعی اینستاگرام: دلایل و زمینه ها (مورد مطالعه: هواداران سلبریتی ها)
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 431
This Paper With 34 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JISCM-4-13_001
تاریخ نمایه سازی: 26 دی 1400
Abstract:
گسترش شبکه های اجتماعی مجازی همچون اینستاگرام در ایران، به سبب ایجاد محیط و فضای رسانه ای غیررسمی و افزایش قدرت کاربران در به اشتراک گذاری عکس، ویدئو، ایده ها، عواطف و احساسات، فرصت بی نظیری را برای رشد فرهنگ سلبریتی و هواداری از آنها ایجاد کرده است. بنابراین، هدف این پژوهش، مطالعه دلیل و زمینه های فرهنگ هواداری از سلبریتی ها در اینستاگرام است. روش تحقیق به کار رفته در این پژوهش، کیفی بوده و از رهیافت نظریه زمینه ای به عنوان روش عملیاتی پژوهش استفاده شده است. مشارکت کنندگان پژوهش، ۲۲ نفر از فالوورها یا تعقیب کنندگان سلبریتی ها (با تعداد فالوور بیشتر) در شبکه اجتماعی اینستاگرام هستند که به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدهاند. برای گردآوری دادهها از مصاحبه های عمیق نیمه ساختاریافته بهره گرفته شده است. داده های گردآوری شده با بهره گیری از روش مقایسه ای مداوم و مطابق با رویه های نظام مند اشتراوس و کوربین در سه مرحله (باز، محوری و انتخابی) مورد تحلیل قرار گرفتند. قابلیت اعتبار، اعتماد و انتقال پذیری داده ها نیز مورد تایید قرار گرفته است. یافته های پژوهش بیانگر آن است که مهمترین دلیل تمایل هواداران به سلبریتی ها عبارت اند از: دیجیتالی شدن زندگی جوانان، مصرفی شدن جامعه، سلبریتیزه شدن جامعه، نقش آفرینی رسانه های عصر اول و فرسایش اعتماد نهادی در جامعه. همچنین تغییر الگوهای اوقات فراغت، استحاله شهرت، وجود نابرابری در جامعه و رواج مدرنی زاسیون یا نوسازی به عنوان عوامل زمینه ای یا تسهیل گر نیز در هواداری از سلبریتی ها نقش داشته اند.
Keywords:
Authors
حسن اسدزاده شهیر
دانشجوی دکتری ارتباطات، گروه ارتباطات، دانشکده علوم انسانی، واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
طاهر روشندل اربطانی
استاد گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران. (نویسنده مسئول)
اسماعیل سعدی پور
استاد گروه روانشناسی تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران.
اکبر نصراللهی
استادیار گروه علوم ارتباطات اجتماعی، دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :