مطابقت مولفه های سامانه های نسخ الکترونیک (سلامت- تامین اجتماعی) با ساختار اطلاعاتی پرونده سلامت شخصی الکترونیک از منظر AHIMA

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 510

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

THPC04_087

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1400

Abstract:

مقدمه: پرونده سلامت شخصی شامل داده های بهداشتی و پزشکی بیمار است که توسط خود وی نگهداری ومدیریت می شود. با حذف دفترچه های درمانی کاغذی، سامانه تجویز نسخ الکترونیک برای بیمه های تامیناجتماعی و سلامت فراهم گردید تا تجویز نسخ به صورت الکترونیک انجام و در سوابق بیمار حفظ شود. با توجهبه اینکه پرونده سلامت شخصی، منبعی کامل از اطلاعات دموگرافیک و مراقبتی بیمار می باشد، ارتباط و فراخوانیاطلاعات توسط سامانه های نسخ الکترونیک برای آگاهی پزشکان از مشکلات سلامت بیمار برای تشخیص و تجویزصحیح، سودمند خواهد بود. در نظرداریم با بررسی مولفه های موجود در سامانه های نسخ الکترونیک و تطابق آنبا مولفه های پرونده سلامت شخصی از منظر AHIMA نیازهای اطلاعاتی ارایه دهندگان خدمات الکترونیک را برایدستیابی به سوابق بهداشتی و بالینی کامل بیماران بسنجیم. روش کار: مطالعه ی حاضر از نوع تحلیلی-توصیفی می باشد؛ با استفاده از کلید واژه های Personal Health Record Electronic Personal Health Record , در پایگاه های الکترونیکی Google scholar ,PubMed ,Scopus مولفه های پرونده سلامت شخصی استخراج شد. با بررسی نتایج، ساختار و مولفه هایپرونده سلامت شخصی AHIMA مورد استفاده قرارگرفت و با مولفه های سامانه های نسخ الکترونیک بیمه سلامتو تامین اجتماعی مقایسه گردید.یافته ها: مولفه های تعیین شده AHIMA در مطالعه ی حاضر شامل: اطلاعات شخصی با چهار زیر مولفه،حساسیت های دارویی و آلرژی با سه زیر مولفه، شرایط عمومی با چک لیست مربوطه و مولفه ایمنی سازی(واکسیناسیون) بود؛ عناصر اطلاعاتی استفاده شده در سامانه های نسخ الکترونیک با مولفه های پرونده سلامتشخصی AHIMA همپوشانی کامل دارد.نتیجه گیری: در صورت راه اندازی پرونده سلامت شخصی و ارتباط آن با سامانه های تجویز نسخ الکترونیک،اطلاعات لازم برای استفاده ارایه دهندگان خدمات و خود بیماران به طور کامل و دقیق قابل دستیابی خواهد بودو سبب تسریع در تشخیص بیماری و تجویز صحیح می گردد.

Keywords:

Authors

کاوه هنرمند

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

بیانه امینی

دانشجوی کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، تبریز، ایران

سحر هادی فر

کارشناس ارشد فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران

بنفشه مقصودی

کارشناس ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، تهران، ایران