برآورد توان هیدروکربن زایی سازندهای پابده و گورپی در چاههای A و B ، با استفاده از روش ∆LogR و شبکه عصبی در یکی از میدانهای نفتی جنوب باختری ایران

Publish Year: 1386
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 159

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GSJ-16-64_012

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1400

Abstract:

      سنگهای منشا هیدروکربن به عنوان  منبع تولید و استخراج هیدروکربن، همواره مورد توجه بوده و با آزمایشهای گوناگون، بررسی می شوند. در این مقاله نیز سعی شده از روشی با هزینه و زمان کمتر یکی از ویژگیهای آنها مطالعه گردد. به منظور تعیین توان هیدروکربن زایی سنگ منشا هیدروکربن، در آزمایشگاه ژئوشیمی با استفاده از دستگاه Rock-Eval تعداد محدودی نمونه آزمایش شد و گازهای هیدروکربن متساعد شده از نمونه ها در دمایC° ۳۵۰ به عنوان توان حال حاضر تولید هیدروکربن از سنگ منشا هیدروکربن تحت واحدmgHy/gr rock و یاKgHy/Ton rock   در نظر گرفته شد. از آنجا  که این نوع برآورد توان هیدروکربن زایی، زمان و هزینه نسبتا بالایی دارد و در کل میدان یا بازه سازند اعمال نمی شود، در روشی که در این مطالعه استفاده گردیده، با کالیبره کردن اطلاعات حاصل از نمونه ها که محدود به نقاط خاصی از چاهها بوده، می توان در نقاط دیگر فاقد اطلاعات نمونه، نیز این ویژگی را تعیین کرد. پس از مشخص نمودن اطلاعاتی همانند  S۲،Tmax وTOC در آزمایشگاه به منظور برآورد توان هیدروکربن زایی(S۲)  در دو سازند پابده و گورپی، از روش LogR ∆ و برهم نهی نگارهای چاه نگاری مقاومت- صوتی، مقاومت- چگالی و مقاومت- نوترون، مقادیر TOC در دو سازند مذکور در چاههای A  و B یکی از میدانهای نفتی در جنوب باختر ایران محاسبه گردید. سپس با تعمیم رابطه ای که از مقایسه اطلاعات حاصل از مغزه ها بین S۲ و TOC در این دو چاه به دست آمد، در کل بازه سازندها مقدار S۲ از این رابطه و مقادیر TOC حاصل از روش LogR ∆  محاسبه شد و توان این دو سازند در تولید هیدروکربن ارزیابی گردید. در نهایت نیز مقادیر به دست آمده در هر چاه توسط شبکه عصبی پیشخور با قابلیت آموزش برگشت پذیر طراحی شده توسط روش آزمون و خطا در نرم افزار Matlab، مورد بررسی قرار گرفته و نتایج مناسبی از شبکه به دست آمد.

Authors

مهدی پاریاب

گروه مهندسی اکتشاف نفت، دانشکده مهندسی معدن، دانشکده فنی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گزارش ارزیابی زمین شناسی جنوب باختری زاگرس،۱۳۸۲ - شرکت ملی ...
  • منهاج، م. ب.، ۱۳۸۱ - مبانی شبکه های عصبی. مرکز ...
  • ReferencesHood, A., Gutjahr, C.C.M. & Heacock, R.L., ۱۹۷۵- “Organic Metamorphism ...
  • Hunt, John M., ۱۹۹۶- “Petroleum Geochemistry and Geology”, New York: ...
  • Passey, O.R., Moretti, F.U. & Stroud, J.D., ۱۹۹۰- “a practical ...
  • Serra,O. , ۱۹۸۴ - “fundamentals of well-log interpretation”, Amsterdam Elsevier ...
  • نمایش کامل مراجع