بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده ی لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از روده لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L.)
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 273
This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JASR-13-2_004
تاریخ نمایه سازی: 17 اسفند 1400
Abstract:
هدف از انجام مطالعه حاضر بررسی ارزش تغذیه ای کاه گندم و سرشاخه نیشکر عمل آوری شده توسط باکتری های تجزیه کننده لیگنین و لیگنوسلولز جدا شده از دستگاه گوارش لارو کرم خراط (Zeuzera pyrina L.) بود. بدین منظور، ابتدا بر اساس آنالیز توالی ۱۶S rDNA، سه ایزوله باکتریایی با قابلیت تجزیه کنندگی لیگنین و لیگنوسلولز شامل انتروباکتر کلواسه (Enterobacter cloacae)، استافیلوکوکوس اسکویری (Staphylococcus sciuri) و گونه بروی باکتریوم (Brevibacterium sp.) از دستگاه گوارش این کرم جداسازی شد. سپس هر کدام از دو سوبسترای کاه گندم و سرشاخه نیشکر به طور مجزا توسط هر کدام از ایزوله های مذکور یا مخلوط هر سه آن ها (۴ تیمار آزمایشی برای هر سوبسترا) فرآوری شدند. در هر دو سوبسترا، بیشترین میزان ناپدید شدن ماده خشک، پروتئین خام، گوارش پذیری ماده خشک و انرژی قابل متابولیسم در تیمار حاوی مخلوط باکتریایی روده ی کرم خراط و کمترین در تیمار شاهد به دست آمد. بیشترین حجم و پتانسیل تولید گاز (b) پس از عمل آوری سوبستراها توسط مخلوط باکتریایی روده ی کرم خراط در مقایسه با تیمار شاهد به دست آمد. در هر دو سوبسترا، بیشترین غلظت کل اسیدهای چرب فرار شکمبه، استات، نسبت استات به پروپیونات و غلظت آمونیاک توسط انکوباسیون تیمار تلقیح شده با مخلوط باکتریایی در مقایسه با تیمار شاهد به دست آمد. در کل، نتایج این پژوهش نشان داد که عمل آوری کاه گندم و سرشاخه نیشکر توسط باکتری های مجزای روده ی کرم خراط، به خصوص مخلوط آنها سبب بهبود ارزش غذایی پسماندهای مذکور از طریق افزایش قابلیت هضم ماده خشک و غلظت اسیدهای چرب فرار شکمبه جهت استفاده به عنوان خوراک دام شد.
Keywords:
Authors
ایوب عزیزی
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
جهانشیر شاکرمی
گروه گیاهپزشکی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه لرستان
فهیمه دهقانی خواه
Ph.D. Student, Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, Lorestan University
افروز شریفی
بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان (اهواز)، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :