سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی لزوم افزایش تولید برنج و استفاده از بذور هیبرید جهت نیل به این هدف ( مطالعه موردی استان مازندران)

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 947

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

NCAAGRI01_300

Index date: 18 April 2012

بررسی لزوم افزایش تولید برنج و استفاده از بذور هیبرید جهت نیل به این هدف ( مطالعه موردی استان مازندران) abstract

برنج از قدیمی ترین گیاهانی است که پس از گندم بیشترین سطح زیر کشت اراضی کشاورزی را در جهان به خود اختصاص داده است، از طرفی با توجه به الگوی مصرف، مهمترین ماده غذایی انرژی زا می باشد. سطح زیر کشت برنج در استان مازندران حدود 222 هزار هکتار با متوسط تولید شلتوک 5هزارو 600 کیلوگرم در هکتار می باشد. با توجه به مصرف سرانه سالانه برنج در استان مازندران (برای هر نفر 40 کیلوگرم) مازاد برنج سفید تولیدشده دراین استان سالانه حدود 450 هزار تن می باشد که به سایر استان های کشور صادرمی شود. افزایش هزینه های تولید، بالارفتن قیمت جهانی برنج ، همچنین ضرورت تامین مواد غذایی مورد نیاز جامعه در داخل کشور(افزایش ضریب خودکفایی)، لزوم افزایش تولید در رابطه با این محصول بیش از پیش نمایان می سازد. در 20 درصد بیشتر از ارقام اصلاح شده - این راستا و بر اساس مطالعات انجام شده بعلت پدیده هتروزیس عملکرد ارقام هیبرید 30 46 درصد نسبت به ارقام بومی برتری نشان داده است. میزان بذر برای کشت یک هکتار برنج هیبرید تنها 20 - (اینبرد) و 50 60 کلیوگرم بذر برای ارقام اصلاح شده و مصرف می شود . این تکنولوژی نه تنها در افزایش عملکرد و - کیلوگرم در مقابل 100 افزایش درآمد کشاورزان موثر است بلکه فرصت های شغلی قابل توجه ای از طریق تولید بذر برای کارشناسان و کشاورزان فراهم می کند.

بررسی لزوم افزایش تولید برنج و استفاده از بذور هیبرید جهت نیل به این هدف ( مطالعه موردی استان مازندران) Keywords:

بررسی لزوم افزایش تولید برنج و استفاده از بذور هیبرید جهت نیل به این هدف ( مطالعه موردی استان مازندران) authors

رضا عظیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانش

ایمان پورخیز

کارشناس آبیاری و زهکشی، سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
خدابنده، ن. 137؛ رذاعت غلات ایران. انتشارات دانشگاه تهران، 401 ...
درستی، ح. 1379؛ گزارش نهایی مقایسه عملکرد ارقام و لاین ...
درستی، ح، . اله قلی پور م.صیادی 1380 برنج هیبرید ...
سیمای کشاورزی مازندرن در نگاه آماری طی سال های 1389-1376 ...
مودب شستری، م، وم. مجتهدی (ترجمه). 1369؛ فیزیولوژی گیاهان زراعی ...
نحوی، م، 1378؛ گزارش معرفی لاین 42 پر محصول با ...
Dedatta, s.k. 1981; principles of rice production. Department of agronomy ...
Virmani, S.S. and V. Dedolph. 1993; Reaping the benefits of ...
virmani, S.S. R.C. Aguino and G.S. khush. 1982; heterosis breeding ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی لزوم افزایش تولید برنج و استفاده از بذور هیبرید جهت نیل به این هدف ( مطالعه موردی استان مازندران)" توسط رضا عظیمی، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانش؛ ایمان پورخیز، کارشناس آبیاری و زهکشی، سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران. نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی دستاوردهای نوین در زراعت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله افزایش تولید، برنج، بذر هیبرید، استان مازندران، هتروزیش هستند. این مقاله در تاریخ 30 فروردین 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 947 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که برنج از قدیمی ترین گیاهانی است که پس از گندم بیشترین سطح زیر کشت اراضی کشاورزی را در جهان به خود اختصاص داده است، از طرفی با توجه به الگوی مصرف، مهمترین ماده غذایی انرژی زا می باشد. سطح زیر کشت برنج در استان مازندران حدود 222 هزار هکتار با متوسط تولید شلتوک 5هزارو 600 کیلوگرم در هکتار می باشد. ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی برنج طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی لزوم افزایش تولید برنج و استفاده از بذور هیبرید جهت نیل به این هدف ( مطالعه موردی استان مازندران) با 12 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.