تاثیر تلقیح میکروبی بذر بر بنبه اولیه بذر لوبیا چیتی

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 125

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NABATAT17_300

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1400

Abstract:

به منظور بررسی تاثیر مصرف کودهای زیستی بر بنیه اولیه لوبیا، اقدام به اجرای آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک هایکامل با چهار تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اقلید در سال ۱۴۰۰ گردید. تیمارها در این آزمایش شامل، پیش تیمار در ۶سطح (شاهد (عدم تلقیح)، تلقیح بذر با باکتری ریزوبیوم، تلقیح بذر با محلول مایه تلقیح قارچ میکوریزا آربسکولار، تلقیح بذربا ریزوبیوم و میکوریزا آربسکولار، تلقیح بذر با ریزوبیوم و میکوریزا آربسکولار و محلول پاشی سولفات روی، تلقبیح بذر باریزوبیوم و میکوریزا آربسکولار و محلول پاشی سولفات آهن) بود. نتایج نشان داد که تاثیر تیمارها در طول ریشه معنی دار بودو در مابقی صفات اندازه گیری شده معنی دار نبود. بیشترین مقدار درصد سبز شدن، شاخص بنیه طولی، طول ریشه، تعداد برگدر بوته و تعداد ساقه فرعی در تیمار تلقیح بذر با باکتری ریزوبیوم و قارچ میکوریزا توام با محلول پاشی سولفات آهن بود.بیشترین مقدار طول اندام هوایی و نسبت ریشه به اندام هوایی نیز در تیمار تلقیح باکتری و قارچ به دست آمد. براساس نتایجاین آزمایش می توان گفت تلقیح توام بذر لوبیا با زادمایه ریزوبیوم و میکوریزا و محلول پاشی سولفات آهن باعث بهبود صفاترویشی لوبیا در مراحل اولیه رشد خواهد شد.

Authors

عبدالمجید نیکویی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته آگروتکنولوژی، بخش تولیدات و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

منصور تقوایی

دانشیار بخش تولیدات و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

اکبر همتی

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی فارس، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، شیراز، ایران