ارزیابی آلودگی نفتی و اولویت بندی راهبرد حفاظت محیط زیست دریای خزر بر اساس مدل SWOT
Publish place: Environmental Science and Technology، Vol: 23، Issue: 6
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 350
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ESTJ-23-6_012
تاریخ نمایه سازی: 20 اردیبهشت 1401
Abstract:
زمینه و هدف: ترکیبات نفتی مضر در محیط های آبی خطرات مختلفی بر موجودات دریایی و نیز انسان دارد، حال با این تهدید آلودگی نفتی در منابع آبی کشور به ویژه دریای خزر چه نقاط قوت و ضعفی برای مقابله با این تهدید میتواند وجود داشته باشد؟ هدف از انجام این پژوهش آشنایی با آلودگی نفتی و مشتقات آن و تبیین اولویت بندی راهبرد حفاظت از محیط زیست دریای خزر در مقابله با تهدیدات ناشی از آلودگی نفتی می باشد. روش بررسی: تجزیه و تحلیل قوت ضعف فرصت تهدید( SWOT) ابزاری مهم برای بررسی استراتژیک، تحلیل وضعیت و ارائه راهحلهای مناسب برای دستیابی به بهترین پاسخ مدیریت زیست محیطی است .بنابراین استراتژی اصلی این مطالعه استفاده از مدل SWOT بهعنوان ابزاری برای ارزیابی آلودگی نفتی دریای خزر میباشد. یافتهها: براساس نتایج، با اولویتبندی استراتژیک در کل سهم آلودگی نفتی خزر، دو تهدید (روسیه و آذربایجان) و سه فرصت (قزاقستان، ترکمنستان و ایران) وجود دارد که مهمترین ضعف و تهدید موجود، در منابع رودخانهای و مهمترین توانمندی و فرصت در منابع شهری شناسایی شده است. بحث و نتیجهگیری: آنچه که در تحقیقات یاد شده کمتر به آن پرداخت شده است بهرهگیری از تحلیلهای تشخیصی فرامرزی میباشد زیرا این تحلیلها، به عنوان گزارشهای رسمی مورد تایید سازمانهای محیطزیستی بینالمللی، میتوانند مبنایی برای ارزیابیهای دورهای قرار گیرد و براساس آنها به تعیین اولویتبندیهای استراتژیک در مدیریت کنترل آلودگیهای حوزه خزر مبادرت شود.
Keywords:
Authors
امید نادری
دانشجوی دکتری، گروه محیط زیست، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
پرویز محمدی
دانشیار گروه بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، موسسه سلامت، مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی سلامت، کرمانشاه، ایران.
نسرین چوبکار
دانشیار گروه شیلات، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران. (مسو.ول مکاتبات).
حسین نوروزی
استادیار گروه محیط زیست، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
سید احمد حسینی
استادیار گروه محیط زیست، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمانشاه، ایران.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :