اثرات تجمعی و باقیمانده لجن فاضلاب بر فسفر آلی و معدنی قابل دسترس استخراج شده توسط بیکربنات سدیم

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 999

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_224

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

کمبود مواد آلی در خاک های کشاورزی مناطق خشک و نیمه خشک از یک سو و تولید انبوه مواد زائد نظیر لجن فاضلاب از سوی دیگر، استفاده آگاهانه از این مواد به عنوان کود آلی را ایجاب می کند. در این تحقیق اثرات تجمعی و باقیمانده کود لجن فاضلاب بر فسفر معدنی و آلی قابل دسترس توسط گندم مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های خاک از کرت های با سابقه 1، 3 و 5 سال کوددهی لجن فاضلاب در دو سطح 50 و 100 تن در هکتار جمع آوری شد. یک نمونه خاک نیز از تیمار شاهد ( تیمار بدون کوددهی) برداشت شد. مقدار فسفر آلی و معدنی قابل دسترس در نمونه های خاک توسط بیکربنات سدیم 5/0 مولار (5/8=pH) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش مقدار و سال های کاربرد لجن فاضلاب فسفر آلی و معدنی قابل دسترس خاک در مقایسه با تیمار شاهد به طور معنی داری افزایش یافت. بیشترین مقدار فسفر آلی قابل دسترس (3/20 میلی گرم در کیلوگرم) در سطح 100 تن در هکتار لجن فاضلاب با سابقه 5 سال کاربرد مشاهده شد. بررسی اثرات باقیمانده لجن فاضلاب نشان داد که با گذشت 4 سال از کاربرد لجن در تیمار 1 سال کوددهی، هنوز مقدار فسفر معدنی و آلی قابل دسترس خاک در حد تأمین نیاز گیاه است. نتایج این تحقیق نشان داد که لجن فاضلاب قادر است به عنوان یک منبع پایدار، فسفر مورد نیاز گیاه را در طول چند سال تأمین نماید

Authors

مجید حجازی مهریزی

استادیاران گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

حسین شریعتمداری

استاد، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان

حمیدرضا جلالی

استادیاران گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • احمدزاده، آ.، محمدی قهساره، ا.، ایرانی‌پور، _ 1388. تاثیر مصرف ...
  • Bowman, R.A., and C.V. Cole. (1978). Tran sformations of organic ...
  • Griffin, T. S., Honeycutt, C. W., He, Z. (2003). hanges ...
  • Yang, C., Yang, _ Jianhua, L. (2006). Organic phosphorus fractions ...
  • نمایش کامل مراجع