بررسی تطبیقی برنامه درسی آموزش ریاضی در کشورهای ایران و ژاپن

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 133

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CONFEP01_0530

تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1401

Abstract:

این مقاله برگرفته از یک پژوهش کیفی است که با روش تطبیقی و به کمک الگوی بردی۱، از یک طرف همچنین روش توصیفی- تحلیلی برنامه درسی آموزش ریاضی در کشورهای ایران و ژاپن، را بررسی کرده است. بدین منظور اسناد و مدارک مرتبط با موضوع در کشورهای ایران و ژاپن در زمینه ی ریاضی گردآوری، توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه ی آنها انجام شد تا نتایج پژوهش آماده شود. مقاله ی حاضر تلاش میکند، عناصر اساسی برنامه ی درسی از جمله هدفها، محتوا، روش های تدریس و شیوه های ارزشیابی آموزش ریاضی، در دو کشور منتخب مطالعه و بررسی کند. نتایج به دست آمده از این پژوهش میتواند به برنامه ریزان، مولفان کتابهای درسی و معلمان و سایر علاقه مندان کمک کند تا با دید وسیع تری نسبت به تدوین بهتر برنامه درسی، تغییر برنامه ی درسی و انتخاب مناسب تر اهداف، محتوا، روشهای تدریس و ارزشیابی اقدام کنند. نتایج به دست آمده، شباهتها و تفاوتهای ملاحضه پذیری بین اهداف، محتوا، روشهای تدریس و شیوه های ارزشیابی در بین کشورهای ایران و ژاپن را نشان میدهد. شباهت ها بیشتر در اهداف و محتوا در اسناد مکتوب برنامه ی درسی یا برنامه ی درسی قصد شده موجود است، اما تفاوتها بیشتر در روشهای تدریس و شیوه های ارزشیابی دیده میشود، هر چند در عمل فاصلهی ملاحضه پذیری بین کشور ایران و ژاپن در تمام عناصر ذکر شده وجود دارد که جای تامل دارد. البته شاید بتوان آن را ناشی از اجرای برنامه ی درسی دانست که در برنامه ی درسی کسب شده توسط دانش آموزان همانطور که نتایج آزمونهای تیمز نشان میدهد تاثیر میگذارد. به هر حال نتایج پژوهش های بیشتر در این زمینه میتواند موضوع را بهتر مشخص کند. در نهایت به مهم ترین چالش های پیش روی معلمان ریاضی در کشور و هم چنین ارائه ی راهکارهایی برای بهتر شدن آموزش ریاضی در کشور پرداخته شده است.

Keywords:

بررسی تطبیقی , برنامه ی درسی , آموزش ریاضی , هدفهای آموزش ریاضی , محتوای آموزش ریاضی , روشهای تدریس آموزش ریاضی , شیوه های ارزشیابی آموزش ریاضی.

Authors

محسن فتاحی

کارشناس روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان کامیاران – استان کردستان

نشمین کاکی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه اراک و مدیر مدرسه امام خمینی (ره) شهرستان کامیاران - استان کردستان

مادح دست مرد

استادیار دانشگاه پیام نور