استفاده از روش های مولکولی NASBA و Real time reverse transcriptas PCR در تشخیص سلولهای زنده باکتری عامل بیماری شانکر مرکبات

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,559

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_821

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

شانکر باکتریایی، ناشی ازXanthomonas citri subsp. citri ، یکی از بیماریهای مهم مرکبات بوده که اکثر ارقام تجاری را مورد حمله قرار می دهد. در این تحقیق تشخیص و ردیابی سلولهای زنده باکتری که در انتشار بیماری نقش دارند با استفاده از بیان ژنهای اران آی ریبوزومی (rRNA) و اران آی پیامبر (mRNA) دخیل در بقاء باکتری مورد بررسی قرار گرفت. سلولهای باکتری با استفاده از تیمارهای حرارتی و شیمیایی غیر فعال شده و اران آی سلولهای تیمار شده و سالم استخراج و پایداری تعدادی از ژنهای مورد نظربا استفاده از روش Real time RT- PCR و NASBA مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که ژن gumD در بین ژنهای مورد مطالعه فقط در سلولهای زنده قابل تشخیص بوده و بلافاصله پس از مرگ باکتری غیرفعال می شود. بر اساس یافته های حاصل از این تحقیق می توان ژن gumD را به عنوان یک مارکر مولکولی برای تشخیص سلول های زنده باکتری مورد استفاده قرار داد. اگرچه ژنهای دیگر در سلول های زنده و مرده قابل تشخیص بودند، ولی تفاوت اندکی در بیان ژنی آنها قبل و بعد از تیمارهای حرارت و ترکیبات شیمیایی وجود داشت. در روش نازبا RNA در یک محیط ایزوترمیک تکثیر می گردد و نیاز به هیچ دستگاه تکثیری مانند ترموسایکلر نمی باشد. این روش دارای حساسیت بسیار بالاتری نسبت به سایر روشها بوده است، به طوری که حساسیت آن هزار برابر بیشتر از روش Real time PCR می باشد.

Keywords:

شانکر , مرکبات , Real time , NASBA , gumD , Xanthomonas citri subsp citri

Authors

مرتضی گل محمدی

استادیار پژوهشی – بخش گیاهپزشکی موسسه تحقیقات مرکبات کشور ،مازندران

ماریا میل اگروزلوپز

استاد تحقیقاتی مرکز تحقیقاتی بیوتکنولوژی و گیاهپزشکی، موسسه تحقیقا

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Cubero J, Graham JH, 2002. Genetic relationship among worldwide strains ...
  • _ G olmohammadi , M., J. Cubero, J. Peialver, M. ...
  • _ G olmohammad _ M. 2009. Xanthomonas citri subsp. citri, ...
  • Llop P, Caruso P, Cubero J, Morente C, Lopez MM, ...
  • Graham JH, Gottwald TR, Cubero J, Achor DS, 2004. Xanthomonas ...
  • Ordax M. E. Marco-Noales, M. M. Lopez, and E. G. ...
  • Sheridan GEC, Masters CI, Shallcross JA, Mackey BM, 1998. Detection ...
  • نمایش کامل مراجع