تأثیر تراکم بوته و دور آبیاری بر عملکرد دانه و روغن کدوی تخم کاغذی
Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,006
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MAST01_984
تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391
Abstract:
جهت بررسی تأثیر تراکم و دور آبیاری بر عملکرد گیاه کدوی تخم کاغذی (cucurbita pepo L.) آزمایشی به صورت اسپلیت پلات در قالب بلوکهای کامل تصادفی در4 تکرار، در بهار و تابستان 1388 در ایستگاه تحقیقاتی فیض آباد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین انجام شد. عامل آبیاری در سه سطح شامل I1=60 ، I2=120 و I3=180 (بصورت میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاسA ) در کرتهای اصلی که در مرحله قبل از گلدهی اعمال شد و عامل تراکم در چهار سطح شامل 6/0 ، 8/0 ، 1 و 2/1 بوته در مترمربع بود که در کرتهای فرعی قرار گرفت. نتایج نشان داد که عامل آبیاری و تراکم بر صفات تعداد دانه، عملکرد دانه و عملکرد روغن دانه تأثیر معنی داری داشت. بطوریکه آبیاری پس از 60 میلیمتر تبخیر بیشترین عملکرد دانه (با میانگین 756 کیلوگرم در هکتار) و نیز بیشترین عملکرد روغن دانه (با میانگین 4/314 کیلوگرم) را به خود اختصاص داد که هر دو صفت با آبیاری 120 میلیمتر تبخیر در یک گروه آماری قرار گرفتند. لذا جهت صرفه جویی در مصرف آب، برای کدوی تخم کاغذی آبیاری 120 میلیمتر تبخیر توصیه می گردد. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش تراکم بوته عملکرد دانه و عملکرد روغن دانه افزایش یافت. بطوریکه تیمار تراکم 2/1 بوته در متر مربع بیشترین عملکرد دانه (با میانگین 920 کیلوگرم در هکتار) و بیشترین عملکرد روغن دانه (با میانگین 7/393 کیلوگرم در هکتار) را به خود اختصاص داد.
Keywords:
Authors
سیدعلی بابایی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، گروه زراعت، تاکستان، ایران
پریسا جنوبی
استادیار گروه زیست شناسی، دانشگاه تربیت معلم
جهانفر دانشیان
دانشیار موسسه اصلاح نهال و بذر، کرج
محسن یوسفی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تاکستان، گروه زراعت، تاکستان، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :