تاثیر تیمار اسید سیتریک بر ماندگاری و کیفیت پس از برداشت گل بریده میخک رقم

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,639

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MAST01_1046

تاریخ نمایه سازی: 19 خرداد 1391

Abstract:

امروزه گل های شاخه بریده از جمله میخک جایگاه خاصی در بین محصولات به ویژه در زمینه صادرات دارند، اما در میخک علاوه بر مشکل کاسه شکافی گلها، مشکل ماندگاری نیز از اهم مسائل است، که منجر به کاهش عرضه این محصول در بازار و صادرات کشور و جهان شده است. عمر پس از برداشت گلهای شاخه بریده با استفاده از ترکیباتی که باعث بهبود توازن هورمونی، روابط آبی آنها یا کاهش رشد باکتریها در بافت آوند چوبی می گردد، افزایش می یابد. بنابراین به منظور بررسی تاثیر غلظت های اسید سیتریک در ماندگاری گل شاخه بریده میخک آزمایشی در سال 1387 در دانشگاه زنجان در آزمایشگاه باغبانی انجام شد. این آزمایش با غلظت های مختلف اسید سیتریک در 5 سطح (0، 25، 50، 75 و 100پی پی ام) و در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار اجرا شد. در طول آزمایش صفات ماندگاری گلها، کیفیت ظاهری گلها، میزان جذب محلول، پژمردگی و سوختگی گلبرگ ها و وزن کل شاخه گل اندازه گیری شدند و سپس داده های حاصل توسط نرم افزار MSTATC تجزیه و تحلیل گردید. نتایج حاصل نشان داد که مصرف اسید سیتریک نسبت به تیمار شاهد در صفات ماندگاری، جذب محلول، و کیفیت ظاهری تاثیر معنی دار در سطح 1% داشته و بیشترین تاثیر مربوط به تیمار75 پی پی ام اسیدسیتریک و کمترین اثر مربوط به تیمار شاهد بود. بنابراین استفاده از این ترکیب در محلول های محافظ توصیه می گردد.

Authors

سیدنجم الدین مرتضوی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه زنجان

زکیه الهی

دانش آموخته دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :