نقش کتابخانه های عمومی در افزایش سرمایه اجتماعی: مطالعه موردی شهر تهران
Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 80
متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PUBLIJ-18-2_002
تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401
Abstract:
هدف: هدف از این پژوهش بررسی نقش کتابخانه های عمومی در افزایش سرمایه اجتماعی و مولفه های لازم برای ایجاد و توسعه سرمایه اجتماعی در آنهاست.
روش: در این پژوهش از رویکرد کیفی و روش نظریه زمینه ای استفاده شده است. در پژوهش حاضر چهار کتابخانه از کتابخانههای عمومی شهر تهران که درجه بهتری دارند انتخاب شده و سپس به روش نمونهگیری نظری، ۴۱ عضو کتابخانه، ۱۶ کتابدار و ۵۳ شهروند از جامعه استفادهکننده از کتابخانهها انتخاب شدند. دادههای مورد نیاز این پژوهش از طریق مشاهده و مصاحبه نیمه طراحی شده با اعضای نمونهها گردآوری شده است. برای تجزیه و تحلیل دادههای بهدست آمده و رسیدن به نظریه از روش رمزگذاری نظری استفاده شده است.
یافته ها: یافته های پژوهش نشان داد که در حال حاضر کتابخانههای عمومی نتوانستهاند نقشی اساسی در ایجاد و توسعه سرمایه اجتماعی شهروندان داشته باشند. نتایج پژوهش نشان داد عواملی که باعث کمبود سرمایه اجتماعی در کتابخانههای عمومی بودهاند شامل کمیت و کیفیت پایین خدمات کتابخانهای، تعاملات اجتماعی اندک در کتابخانههای عمومی، عدم دسترسی یکسان افراد جامعه به اطلاعات و عدم اعتماد مردم به سازمانهای ادارهکننده کتابخانههای عمومی است.
اصالت/ارزش: این پژوهش اولین پژوهشی است که به بررسی نقش کتابخانههای عمومی در افزایش سرمایه اجتماعی پرداخته است و با توجه به استفاده از راهبرد نظریه زمینهای، این پژوهش به تولید نظریه و بیان مولفههای لازم برای ایجاد سرمایه اجتماعی توسط کتابخانههای عمومی انجامیده است.
Keywords:
Social assets , Public libraries , Social reliance , Social interaction , Underlying theory. , سرمایه اجتماعی , کتابخانه عمومی , اعتماد اجتماعی , تعامل اجتماعی , نظریه زمینه ای.
Authors
غلامرضا فدائی
University of Tehran
سید احمد فیروزآبادی
University of Tehran
رحمان ابراهیمی
Iran Public Libraries Foundation
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :