سنجش کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه بر اساس استاندارد دیانی (۱۳۷۴)

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 214

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_PUBLIJ-16-1_001

تاریخ نمایه سازی: 22 خرداد 1401

Abstract:

هدف: پژوهش حاضر وضعیت کتابخانه­های عمومی استان کرمانشاه را بر اساس استاندارد دیانی (۱۳۷۴) مورد بررسی قرار داده است. این کتابخانه­ها از لحاظ ۹ معیار (ساعات کار روزانه، مساحت کل، مساحت زیربنا، تعداد کتب، افزایش سالانه کتاب، تعداد اعضاء، تعداد کارکنان، تعداد قفسه و تعداد صندلی) با استاندارد دیانی (۱۳۷۴) در دو سطح کلان و خرد مورد مقایسه قرار گرفته و جهت حرکت برای هر کدام از این کتابخانه ها مشخص شده است. روش: روش پژوهش پیمایشی و از نوع توصیفی است. جامعه پژوهش ۵۲ کتابخانه عمومی استان کرمانشاه می باشد. داده­های مورد نیاز برای این پژوهش با استفاده از پرسشنامه گردآوری شده که پس از بازگرداندن آن ها در مواردی که نقصی در اطلاعات وجود داشت، از آمار نهاد کتابخانه­های عمومی استان استفاده شده است. روایی پرسشنامه به صورت محتوایی و با استفاده از نظرات متخصصان صورت گرفته است و پایایی آن در برنامه   SPSS  به روش آلفای کرونباخ اندازه گیری شده و برابر با ۸۳/۰ می­باشد.  یافته ها: پژوهش نشان داد که کتابخانه­های عمومی استان کرمانشاه در مقایسه با کتابخانه­های درجه ۶، به جز در یک استاندارد (مساحت کل)، در جایگاهی بالاتری بوده و در مقایسه با کتابخانه­های درجه ۵، در دو استاندارد (افزایش سالیانه کتاب و تعداد قفسه) بالاتر می باشند. همچنین در مقایسه با کتابخانه­های درجه ۴، در ۴ استاندارد (مساحت زیربنا ، تعداد اعضاء، تعداد کارکنان و تعداد صندلی) در جایگاه پایین تری قرار دارند ولی در یک استاندارد (افزایش سالیانه کتاب) بالاتر هستند. در مقایسه با کتابخانه های درجه ۳، در ۵ استاندارد (مساحت زیربنا، تعداد کتاب، تعداد کارکنان، تعداد صندلی و تعداد اعضاء) در جایگاه پایین­تری بوده و در دو استاندارد (افزایش سالیانه کتاب و تعداد قفسه) بالاتر هستند. اصالت/ارزش: این مقاله اولین کاری است که به طور جامع کتابخانه­های عمومی استان کرمانشاه را مورد بررسی قرار داده و شواهدی را فراهم کرده است که به بهبود این کتابخانه ها کمک خواهد کرد.  

Authors

فرامرز سهیلی

Shahid Chamran University

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آقاجان زاده، جمشید (۱۳۷۴). بررسی وضعیت کتابخانه های ...
  • ابرامی، هوشنگ (۱۳۸۱). شناختی از دانش شناسی. تهران: کتابدار ...
  • احمد لو، علی اکبر (۱۳۸۵). ارزیابی عملکرد کتابخانه های عمومی ...
  • بیانیه یونسکو درباره کتابخانه عمومی (۱۳۷۴). ترجمه زهره میرحسینی. پیام ...
  • بیگدلی، زاهد؛ حسینی، سید مهدی (۱۳۸۰). سنجش کتابخانه های عمومی ...
  • دیانی، محمدحسین؛ سقاء پیرمرد، کبری (۱۳۷۴). استانداردهای کمی برای کتابخانه ...
  • سهیلی، فرامرز (۱۳۸۸). بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه ...
  • فدراسیون بین المللی انجمن های کتابداری (ایفلا) (۱۳۶۸). رهنمودهایی برای ...
  • فیروز، علی (۱۳۷۶). بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی استان ...
  • نمایش کامل مراجع