سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه)

Publish Year: 1391
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,659

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

ESPME02_154

Index date: 11 June 2012

رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه) abstract

رود-دره های مهمترین عامل شکل دهی مورفولوژی شهر و عامل دوام و پایداری اکولوژی شهری هستند. هدف کلی تحقیق حاضر ارائه راهکار ها و سیاست های اجرایی بر شهر تهران در راستای برنامه ریزی و طراحی اکولوژیک، بازگرداندن مسیر رود-دره ها به خط القعر های توپوگرافیک شهری و بهره گیری از آن ها به عنوان کریدورهای ارتباطی میان لکه های سبز میان مقیاس و کلان مقیاس شهری و جریان ارتباط میان سطوح بالادست و پایین دست شهر است. در این راستا به منظور انطباق این اصول با مناطق شهری، رود - دره درکه به عنوان یکی از کریدورهای سبز در بافت شمال تهران مورد بررسی قرار گرفت.روش تحقیق در پژوهش حاضر تحلیلی- توصیفی و از نوع کاربردی است، ضمن تبیین نقش و جایگاه رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی، در حوزه پیمایش منطقه مورد مطالعه از روش های مشاهده مستقیم و روش تصویری در بستر مطالعات میدانی استفاده شده و همچنین در روش استدلالی- استنتاجی براساس تکنیک سوآت (swot)محیط طبیعی رود دره درکه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است که پس از انتخاب استراتژی به ارائه سیاست‌ها، راهکارها و پیشنهادات اجرایی مربوطه در راستای حفظ محیط زیست شهری پرداخته شده است.

رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه) Keywords:

رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه) authors

مرتضی دیناروندی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران

اسماعیل صالحی

دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران

احمدرضا یاوری

دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران

محمد شاکرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
یاوری، احمد رضا و همکاران؛ 1383. اصلاح ساختار اکولوژیک و ...
پاسبان حضرت، غلامرضا، (1379). رود- دره های شهرهای ایران بستر ...
بمانیان، م (1387). برنامه ریزی در راستای احیاء محیط طبیعی ...
زندی، مرجانه. 1389 _ ساماندهی منظر رود-دره دارآباد با رویکرد ...
دمشقی، م (1386). بررسی قابلیت های فضایی رود دره های ...
Ahern, J. (1995). Green ways as a planning strategy _ ...
Fabos, J.G. (2004). Greenway planni ng in the unitedstate it ...
Li, F and et al . (2005) _ C omperhensive ...
Little, C. (1990). Greenways for Ame rica. Baltimore: Johr Hopkins ...
Tourbier , J.(2004). Existing Urban River Rehabiltattion schemes , Dresden ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه)" توسط مرتضی دیناروندی، دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران؛ اسماعیل صالحی، دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران؛ احمدرضا یاوری، دانشیار گروه برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست ، دانشگاه تهران؛ محمد شاکرزاده، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی طراحی محیط زیست نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس برنامه ریزی و مدیریت محیط زیست پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله رود دره ، برنامه ریزی محیطی ، محیط زیست شهری ، درکه هستند. این مقاله در تاریخ 22 خرداد 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4659 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که رود-دره های مهمترین عامل شکل دهی مورفولوژی شهر و عامل دوام و پایداری اکولوژی شهری هستند. هدف کلی تحقیق حاضر ارائه راهکار ها و سیاست های اجرایی بر شهر تهران در راستای برنامه ریزی و طراحی اکولوژیک، بازگرداندن مسیر رود-دره ها به خط القعر های توپوگرافیک شهری و بهره گیری از آن ها به عنوان کریدورهای ارتباطی میان لکه های ... . برای دانلود فایل کامل مقاله رود دره ها به عنوان پارادایم شاخصه های طبیعی در حفظ محیط زیست شهری(مطالعه موردی رود دره درکه) با 13 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.