بررسی رابطه شیوع علائم اختلالات اسکلتی- عضلانی و وضعیت پوسچر کاری با میزان بارکاری ذهنی کارگران بخش های عملیاتی کارخانه مس سرچشمه

Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 200

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TKJ-10-1_006

تاریخ نمایه سازی: 29 مرداد 1401

Abstract:

مقدمه عوارض اسکلتی- عضلانی ناشی از کار یکی از علل ناتوانی بوده و ریسک فاکتورهایی نظیر حمل دستی بار و کارهای تکراری می­توانند سبب بروز یا تشدید این اختلالات شوند. از اینرو، با توجه به اینکه در صنعت مس سرچشمه، افراد با طیف وسیعی از ریسک فاکتورهای این اختلالات و بارکاری ذهنی بالا مواجهه دارند، این مطالعه با هدف بررسی وضعیت پوسچر کاری و بار کاری ذهنی و ارتباط بین آنها در کارکنان عملیاتی مس سرچشمه طراحی و اجرا شد. روش بررسی در این مطالعه توصیفی- مقطعی، با توجه به گستره جمعیتی واحدها و بررسی میدانی مناطق کاری، ۲۲۰ نفر از افراد بطور تصادفی از جامعه ۸۰۰ نفری انتخاب شدند. با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک، نوردیک، NASA-TLX و نرم افزار QEC داده های مورد نظر جمع آوری و با نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج در این صنعت به علت ماهیت کار، شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی حداقل در یک ناحیه از بدن بالا بوده بطوری که بیشترین شیوع این اختلالات مربوط به ناحیه نشیمن و کمر (۶/۳۸ %) و پشت (۲/۳۸ %) و کمترین آن مربوط به ناحیه یک یا هر دو ران (۳/۲ %) بود. بین میانگین بار ذهنی کل با سطح ریسک و شیوع اختلالات رابطه معنا داری وجود داشت. (۰۵/۰>p).  نتیجه گیری بعلت بالا بودن سطح ریسک ابتلا و شیوع اختلالات اسکلتی- عضلانی و ارتباط آن با ویژگیهای فردی چون سن و سابقه کار و با بارکاری ذهنی، بایستی با اجرای کنترل­های مهندسی نظیر وسایل مکانیکی و یا ابزار مناسب، در کنترل و کاهش این اختلالات و سطح ریسک آنها گام برداشت. بعلاوه بایستی با افزایش سن و سابقه کاری افراد، از طریق مداخلاتی چون برنامه چرخش شغلی، آنها را در مشاغلی با نیازهای ذهنی و فیزیکی مختلف که گروه­های عضلانی مختلفی را درگیر می­کنند، بکار گرفت.  

Authors

یاسر صحرانورد

علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

ابوالفضل برخورداری

علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

مسعود میرزایی

علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

سعید قانع عز آبادی

علوم پزشکی تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Hokmabadi RA, Fallah H Ergonomic assessment of musculoskeletal disorders risk ...
  • Abedini, R. Soltanzadeh, A. Choobineh AR. Ergonomic evaluation of risk ...
  • نمایش کامل مراجع