سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی الگوی فضایی کاربری های آموزشی و سرانه های آن مطالعه موردی : مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر چالوس

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 4,495

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GISPESU01_013

Index date: 8 July 2012

بررسی الگوی فضایی کاربری های آموزشی و سرانه های آن مطالعه موردی : مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر چالوس abstract

افزایش جمعیت رشد سریع شهرنشینی و ضرورت ارائه خدمات شهری بیشتر را به دنبال داشته است. از خدمات اصلی شهری که نیاز به برنامه ریزی و بررسی دارد فضاهای آموزشی هستند که استقرار فضاهای آموزشی از سوی دیگر به جهت بار مالی زیاد، شایسته بررسی گسترده ای می باشد. در این تحقیق فضاهای آموزشی شهر چالوس در مقاطع ابتدایی و راهنمایی و مکان استقرار فضاهای آموزشی مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفته و با مشخص کردن مکانهای بهینه برای استقرار فضاهای آموزشی در سطح منطقه اقدام به مکانیابی واحدهای آموزشی با شعاع دسترسی مطلوب گردد. جامعه آماری در این تحقیق دانش آموزان 14-6 ساله(مقطع ابتدایی و مقطع راهنمایی) و فضاهای آموزشی موجود در شهر چالوس در مقاطع ابتدایی و راهنمایی در سال 1387 می باشد. نتایج حاصل از این مطالعه گویای این امر می باشد که اکثر مکان های آموزشی نه بر اثر مطالعه از پیش اندیشیده شده بلکه کاملاُ تصادفی و بدون برنامه شکل گرفته اند. چرا که استقرار و توزیع جغرافیایی این واحدها کاملاَ نامتعادل می باشند. تمام مدارس مستقر در مرکز شهر از لحاظ سرانه های فضای باز برای هر دانش آموز پایین تر از استاندارهای لازم در مقاطع مورد مطالعه می باشند. شعاع سرویس دهی(حوزه عملکرد) مدارس حاشیه شهری بسیار نامطلوب بوده و دانش آموز باید مسافت زیادی را برای استفاده از این نوع خدمات طی کند. غالب مدارس(خصوصاَ مدارس مرکز شهر) دارای وضعیت فیزیکی، کالبدی نامطلوبی از نظر عمر ساختمان ها و دیوارها می باشند. اکثر مدارس از نظر سرانه کلاس درس کمتر از استانداردهای معمول ( 5 متر مربع) هستند. از نظر عمر بنا بعضی از ساختمانهای آموزشی بیش از 30 سال عمر دارند که غالباَ در مرکز شهر قرار گرفته اند و با وجود فرسودگی بنا، هنوز به عنوان مدرسه استفاده می شوند.

بررسی الگوی فضایی کاربری های آموزشی و سرانه های آن مطالعه موردی : مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر چالوس Keywords:

شهرنشینی , مراکز آموزشی , چالوس , خدمات شهری , سیستم های اطلاعت جغرافیایی

بررسی الگوی فضایی کاربری های آموزشی و سرانه های آن مطالعه موردی : مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر چالوس authors

محمد مهدی حسین زاده

استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی

سمیه پورکلهر

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
بحرینی، حسین، (1377)، فرآیند طراحی شهری، تهران : دانشگاه تهران ...
- پرهیزگار، اکبر، (1376)، ارائه الگوی مناسب مکان گزینی مراکز ...
حبیبی، محسن و مسائلی، صدیقه، (1378) _ سرانه کاربری های ...
- حسینی، سید علی، (1380)، ارزیابی کاربری های آموزشی در ...
- سرور، هوشنگ، (1381)، مدیریت و مکان یابی فضاهای آموزشی ...
- صالحی، رحمان، (1381)، ساماندهی فضایی مکان های آموزشی شهر ...
- فخری، مجید، (1378)، تحلیل تناسب ارازی برای مکان گزینی ...
- فرهادی، رودابه، (1378)، بررسی و تحلیل و استقرار و ...
- فقیهی، محمد، (1378)، ارزیابی فضاهای آموزشی منطقه 18 تهران، ...
- محمدپور، فاطمه، (1386)، بررسی روند تغییر کاربری مسکونی محلی ...
- مهندسین مشاور کاوش (1385)، طرح جامع چالوس، سازمان مسکن ...
- مهندسین مشاور مازند طرح، (1387)، طرح تفضیلی شهر چالوس ...
- ناظریان، علی، (1378)، بررسی فضاهای آموزشی شهر اصفهان، پایان ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی الگوی فضایی کاربری های آموزشی و سرانه های آن مطالعه موردی : مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر چالوس" توسط محمد مهدی حسین زاده، استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی؛ سمیه پورکلهر، کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی سمینار ملی کاربرد GIS در برنامه ریزی اقتصادی، اجتماعی و شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله شهرنشینی، مراکز آموزشی، چالوس، خدمات شهری، سیستم های اطلاعت جغرافیایی هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 4495 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که افزایش جمعیت رشد سریع شهرنشینی و ضرورت ارائه خدمات شهری بیشتر را به دنبال داشته است. از خدمات اصلی شهری که نیاز به برنامه ریزی و بررسی دارد فضاهای آموزشی هستند که استقرار فضاهای آموزشی از سوی دیگر به جهت بار مالی زیاد، شایسته بررسی گسترده ای می باشد. در این تحقیق فضاهای آموزشی شهر چالوس در مقاطع ابتدایی و ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی الگوی فضایی کاربری های آموزشی و سرانه های آن مطالعه موردی : مدارس ابتدایی و راهنمایی شهر چالوس با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.