سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

ارزیابی آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری در برابر زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: محله فیض آباد شهر کرمانشاه)

Publish Year: 1390
Type: Conference paper
Language: Persian
View: 3,304

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

Export:

Link to this Paper:

Document National Code:

GISPESU01_052

Index date: 8 July 2012

ارزیابی آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری در برابر زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: محله فیض آباد شهر کرمانشاه) abstract

بافت های فرسوده و مسأله دار شهری و سکونتگاههای حاشیه ای و غیر رسمی در کشورهای در حال توسعه ( همانند ایران) بیشتر از سایر بافت های شهری در معرض خطر زلزله قرار دارند این بافت ها بنا به دلایلی چون عدم رعایت معیارهای فنی و مهندسی در ساخت بنا، شبکه ارتباطی ناکارآمد، عدم وجود تاسیسات و تجهیزات شهری و ... بیشتر در معرض خطر هستند. ضرورت کاهش آسیب پذیری شهر در برابر زلزله، به عنوان یکی از اهداف اصلی برنامه ریزی کالبدی، برنامه ریزی شهری محسوب می گردد. این مقاله بافت فرسوده محله فیض آباد شهر کرمانشاه را از نظر آسیب پذیری در برابر زلزله با توجه به شاخص های چون نوع مصالح، قدمت ساختمان ها، تعداد طبقات، نوع کاربری، سطح اشغال، کیفیت ابنیه، مورد بررسی قرار داده، بدین طریق که ابتدا هر یک از شاخص ها به صورت مجزا براساس نظرات کارشناسان وزن دهی شده و سپس این لایه ها در محیط نرم افزاری Idrisi براساس روش AHP در ماتریس مقایسه دو تایی وزن دهی شدند و وزن نهایی هر یک از شاخص ها به دست آمد و در نهایت برای بدست آوردن نقشه نهایی آسیب پذیری در محیط GIS از طریق Weighted Overlay لایه ها با هم ترکیب شده است. نقشه نهایی آسیب پذیری محله فیض آباد نشان می دهد که در مجموع 70/61 درصد محله فیض آباد بر اساس شاخص های موجود آسیب پذیر می باشند.

ارزیابی آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری در برابر زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: محله فیض آباد شهر کرمانشاه) Keywords:

ارزیابی آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری در برابر زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: محله فیض آباد شهر کرمانشاه) authors

محسن احد نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه زنجان

شهرام سعیدی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

سجاد زنگیشه ئی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

علیرضا زنگنه

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
حسینی، مازیار، اصول و مبانی مدیریت بحران، انتشارات سازمان پیشگیری ...
خالدی، شهریار، بلایای طبیعی، انتشارات دانشگاه شهید بهشتی، .1380 16 ...
هاکانو، موتوهیکو و همکاران، زلزله در آلبوم تجربه، انتشارات مرکز ...
ویسه، یدالله، نگرشی برمطالعات شهر سازی و برنامه ریزی شهری ...
زبر دست، اسفندیار، کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی در برنامه ...
عزیزی، محمد مهدی و همکاران، ملاحظات شهرسازی در سنجش آسیب ...
عبدالهی، مجید، مدیرت بحران در نواحی شهری، انتشارات سازمان شهرداریها ...
_ گزارشات طرح جامع شهر کرمانشاه، جلد دوم، مشخصات طبیعی ...
-cutter, s. _ Iresponses to environmentl hazards, intsoc.sci.j.1 996. ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "ارزیابی آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری در برابر زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: محله فیض آباد شهر کرمانشاه)" توسط محسن احد نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه زنجان؛ شهرام سعیدی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ سجاد زنگیشه ئی، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری؛ علیرضا زنگنه، کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری نوشته شده و در سال 1390 پس از تایید کمیته علمی سمینار ملی کاربرد GIS در برنامه ریزی اقتصادی، اجتماعی و شهری پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله آسیب پذیری، زلزله، بافت فرسوده، فیض آباد، GIS هستند. این مقاله در تاریخ 18 تیر 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 3304 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بافت های فرسوده و مسأله دار شهری و سکونتگاههای حاشیه ای و غیر رسمی در کشورهای در حال توسعه ( همانند ایران) بیشتر از سایر بافت های شهری در معرض خطر زلزله قرار دارند این بافت ها بنا به دلایلی چون عدم رعایت معیارهای فنی و مهندسی در ساخت بنا، شبکه ارتباطی ناکارآمد، عدم وجود تاسیسات و تجهیزات شهری و ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی زلزله و بافت فرسوده طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله ارزیابی آسیب پذیری بافت های فرسوده شهری در برابر زلزله با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) (مطالعه موردی: محله فیض آباد شهر کرمانشاه) با 17 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.