تدوین مدل علی معناداری زندگی و احساس تنهایی بر اساس پریشانی روانی با نقش میانجی گری جو عاطفی خانواده در افراد دارای تجربه رویارویی با همه گیری کرونا ویروس
Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 280
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JIERA-15-55_012
تاریخ نمایه سازی: 12 شهریور 1401
Abstract:
این پژوهش با هدف تدوین مدل علی پیامدهای پریشانی روانشناختی ناشی از همهگیری کرونا ویروس و بررسی نقش میانجیگری جو عاطفی خانواده به انجام رسید که ازنظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت، توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعهی آماری شامل ایرانیان سراسر کشور در سال ۱۴۰۰ بود. نمونه آماری برابر با ۵۹۰ نفر بود که از استانهای مختلف کشور انتخاب گردید. نمونهگیری به صورت خوشهای چندمرحلهای انجام شد و پرسشنامهها به شیوهی نظرسنجی اینترنتی تکمیل شد. به منظور گردآوری دادهها از پرسشنامه پریشانی روانی کسلر (۲۰۰۲)، معناداری زندگی استگر (۲۰۱۰)، احساس تنهایی محققساخته (۱۴۰۰) و جو عاطفی خانواده محققساخته (۱۴۰۰) استفاده گردید. به منظور تحلیل آماری از مدل معادلات ساختاری بهره گرفته شد. یافتهها نشان داد که پریشانی روانی دارای رابطه علی مثبت با احساس تنهایی و رابطه علی منفی با معناداری زندگی و همچنین، جو عاطفی خانواده دارای نقش میانجیگری در رابطه میان پریشانی روانی با احساس تنهایی و معناداری زندگی بود. درنتیجه، روانشناسان و دیگر متخصصان در عرصه ارتباطات اجتماعی باید ظرفیت جو عاطفی خانواده را به عنوان یک عامل اساسی در تبیین اثرات پریشانی روانی حاصل از گسترش بحرانهایی همچون همهگیری کرونا ویروس موردتوجه قرار دهند.
Keywords:
Authors
کامران شیوندی چلیچه
استادیار، گروه روانشناسی تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
زهره درتاج
دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
فضل الله حسنوند
دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران
فاطمه قائمی
دانشیار، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :