بررسی عملکرد در کودکان مبتلا به درد مزمن: بررسی اعتبار، پایایی و ساختار عاملی نسخه کودک و نسخه والد پرسش نامه ی ناتوانی عملکرد (FDI) در جمعیت کودکان مبتلا به درد مزمن و والدینشان
Publish place: Journal of Fundamentals of Mental Health، Vol: 24، Issue: 5
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 156
This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFMH-24-5_004
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1401
Abstract:
مقدمه: این مطالعه با هدف بررسی روایی، پایایی و ساختار عاملی نسخه کودک و والدین پرسشنامه ناتوانی عملکردی (FDI) در کودکان مبتلا به درد مزمن و والدین آنها انجام شد. روش کار: در این مطالعه در سال ۲۰۱۸- ۲۰۱۷ تعداد ۱۱۲ جفت کودک (۱۲-۷ ساله) و والدین شان به روش نمونه گیری در دسترس از بیمارستان های کودک شهر تهران انتخاب شدند. و پرسش نامه FDI به همراه پرسش نامه های KIDScreen، CBCL، YSR و VAS روی آنها اجرا شد. داده ها با استفاده از همبستگی پیرسون و تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی برای به دست آوردن یافته ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج پایایی FDI نشان داد که آلفای کرونباخ نسخه کودک و والد به ترتیب ۸۹/۰ و ۹۰/۰ بوده که نشان دهنده ضرایب آلفای بالا است. همچنین بسیاری از نسخه های فرزند و والدین همبستگی دو برابری به دست آمده را در محدوده قابل قبول و معنی داری (۵۳/۰ تا ۹۳/۰) اجرا می کنند. همچنین روایی همگرا و واگرا نسخه والد نشان داد که نسخه والد با خرده مقیاس های کیفیت زندگی (۰.۰۸- تا ۰.۲۰-) و با خرده مقیاس های CBCL (۰.۳۰ تا ۰.۳۵) و همچنین مقیاس شباهت بصری (۰.۳۰) همبستگی منفی دارد. ۱۵/۰) همبستگی مثبت و معناداری دارد. تحلیل عاملی اکتشافی چهار عامل را در نسخه کودک و سه عامل را در نسخه والدین شناسایی کرد و در تحلیل عاملی تاییدی برازش این عوامل جدید تایید شد.نتیجه گیری: پرسشنامه ناتوانی عملکردی دارای ویژگی های روان سنجی مناسبی در جمعیت کودکان مبتلا به درد مزمن و والدین آنها است.
Keywords:
Authors
Soheila Ghomian
Ph.D in clinical psychology, Faculty of Humanities, Shahed University, Tehran, Iran.
Mohammad Reza Shaeiri
Ph.D. in clinical psychology, Associate professor of clinical psychology, Faculty of Humanities, Shahed University, Tehran, Iran.
Samira Masoumian
Ph.D. in clinical psychology, Tehran Institute of Psychiatry, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
Tahere Malek Zadeh
MSc. In. general psychology, Tabriz University, Tabriz, Iran.
Neda Nuri
BA. in clinical psychology, Islamic Azad University, Roudhen Branch, Roudhen, Iran.
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :