بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و سلامت روان در استان های ایران
Publish place: Management Strategies in Health System، Vol: 7، Issue: 2
Publish Year: 1401
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 223
This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_MSHS-7-2_004
Index date: 3 October 2022
بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و سلامت روان در استان های ایران abstract
زمینه و هدف: سرمایه اجتماعی با فراهم آوردن حمایت های عاطفی و روانی نقش موثری در ارتقاء سلامت روان افراد جامعه دارد. بر این اساس، هدف اصلی این مطالعه بررسی اثر سرمایه اجتماعی بر سلامت روان در استان های ایران بود.
روش پژوهش: مطالعه توصیفی- تحلیلی و کاربردی حاضر با استفاده از داده های ترکیبی استان های ایران به بررسی رابطه بلندمدت بین شاخص سلامت روان، سرمایه اجتماعی، درآمد سرانه، بیکاری، آموزش و شهرنشینی طی دوره ی زمانی ۱۳۹۸-۱۳۸۵ پرداخته است. داده های مورد استفاده نیز از بانک مرکزی و مرکز آمار ایران گردآوری شده اند. به این منظور بر اساس رهیافت پاتنام و کلمن برای اندازه گیری سرمایه اجتماعی، ۳ سطح مشارکت، اعتماد و انسجام درنظر گرفته و به منظور ترکیب شاخص های مورد استفاده در این سطوح، از روش تحلیل عاملی استفاده شد. همچنین، برآورد مدل با استفاده از روش گشتاورهای تعمیم یافته (Generalized Method of Moment: GMM) و تحلیل داده ها به کمک نرم افزارهای Eviews ۹ و Stata ۱۲ انجام شد.
یافته ها: براساس نتایج به دست آمده از برآورد مدل، افزایش سرمایه اجتماعی، شاخص سلامت روان را در استان های کشور در بلندمدت بهبود می بخشد. ۱ درصد افزایش در سرمایه اجتماعی، در بلند مدت، نرخ خودکشی را در استان های کشور، ۰/۲۷ درصد کاهش می دهد. بر اساس سایر نتایج، در بلندمدت، درآمد سرانه و تحصیلات اثر مثبت و معنی دار و نرخ بیکاری اثر منفی و معنی دار بر سلامت روان در استان های کشور داشته است.
نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه می توان گفت که هر اندازه سرمایه اجتماعی بیش تری در استان های کشور وجود داشته باشد، سلامت روانی بالاتری قابل انتظار است.
بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و سلامت روان در استان های ایران Keywords:
بررسی رابطه بین سرمایه اجتماعی و سلامت روان در استان های ایران authors
صاحبه محمدیان منصور
Assistants Professor, Department of Economics, Payam Noor University, Tehran, Iran
ابوالقاسم گلخندان
Ph.D. of Public Sector Economics, School of Economics and Administrative Sciences, Lorestan University, Khoram Abad, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :