تاثیر مولفه فرهنگ یادگیری سازمانی بر خلق دانش در بیمارستان های دولتی استان قم

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 124

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-8_002

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: دانش منبعی ارزشمند و راهبردی است و خلق دانش بدون فرهنگ یادگیری امکان پذیر نیست. بنابراین این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مولفه فرهنگ یادگیری سازمانی بر خلق دانش در بیمارستان های دولتی انجام گرفت. روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی و به صورت اکتشافی بر روی ۵۷۰ نفر از کارکنان بیمارستان های دولتی قم انجام گرفت. داده ها با ابزار استاندارد محقق ساخته جمع آوری شد. روایی ابزار از طریق روایی محتوایی، روایی هم گرا و پایایی توسط آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی مورد سنجش قرار گرفت. داده ها از طریق تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی و مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار های SPSS نسخه ۲۰ و Lisrel نسخه ۸/۸ تحلیل شد. یافته ها: میانگین و انحراف معیار مولفه های فرهنگ یادگیری و خلق دانش به ترتیب برابر ۳۵/۱ ± ۱۱/۳ و ۱۱/۱ ± ۴۲/۳ بود. تحلیل عامل اکتشافی نشان داد که ۹۴۴/۰= KMO و آزمون کرویت بارتلت در سطح ۰۰۱/۰ معنادار است. آلفای کرونباخ به ترتیب مولفه ها برابر ۹۷۲/۰ و ۹۷۴/۰ و پایایی ترکیبی برابر ۸۲۴/۰ و ۸۴۷/۰ است. روایی هم گرایی به ترتیب برابر ۸۸۴/۰ و۸۴۶/۰ به دست آمد. تحلیل عامل اکتشافی، سازه ها را در دو بخش فرهنگ یادگیری و خلق دانش دسته بندی کرد و شاخص های برازش آن را تایید کردند. نتیجه گیری: نتایج نشان دادکه مولفه فرهنگ یادگیری با خلق دانش رابطه مثبت و معنی داری دارد. بنابراین حمایت مدیران ارشد از برگزاری کارگاه های آموزشی با عناوین فرهنگ یادگیری و خلق دانش در بیمارستان می تواند برای کارکنان در خلق دانش مفید باشد.

Authors

شاهرخ راهبر

Department of Physiology and Pharmacology, School of Medicine, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

ابوالفضل محمد بیگی

Department of Biostatistics and Epidemiology, School of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

ذبیح الله قارلی پور

Department of Health Education and Health Promotion, School of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

علیرضا امیدی اسکوئی

Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

سعید شیخ غلامی

Department of Health Economics, School of Health Management and Information Science, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

احمد راهبر

Department of Public Health, School of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :