ترس از سقوط و عوامل مرتبط با آن در سالمندان تحت دیالیز مراجعه کننده به بیمارستان های شهر تهران در سال ۱۴۰۰

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 128

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-9_006

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: بیماران سالمند تحت همودیالیز در معرض خطر بیشتری برای سقوط و پیامدهای مهم آن هستند. سقوط می تواند منجر به ترس فرد از تجربه سقوط بعدی شود. هنوز اطلاعات کمی در مورد ترس از سقوط در این جمعیت پرخطر وجود دارد. این مطالعه با  هدف تعیین ترس از سقوط و عوامل مرتبط با آن در سالمندان تحت دیالیز ناشی از سقوط مراجعه کننده به بیمارستان های شهر تهران در سال ۱۴۰۰ انجام شد. روش بررسی: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی مقطعی بود که  روی ۱۹۷ سالمندان تحت دیالیز مراجعه کننده به بیمارستان های شهر تهران در سال ۱۴۰۰ انجام شد. بیماران به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. موارد بررسی شده شامل مشخصات جمعیت شناختی، ترس از سقوط بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، از طریق نرم افزار SPSS نسخه ۲۱ تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین سن افراد ۱۲/۸±۰۲/۷۰ و بیشتر نمونه ها را مردان (۵/۶۳  درصد) تشکیل می دادند. میانگین ترس از سقوط ۵۴/۱۳±۲۹/۳۵ و در حد بالا بود. بین ترس از سقوط و اطلاعات جمعیت شناختی ارتباط معناداری وجود داشت (۰۵/۰>P). نتیجه گیری: فراوانی ترس از سقوط در سالمندانی که سابقه سقوط تحت همودیالیز داشتند، در سطح قابل توجهی بالاتر بوده است. در سالمندان تحت دیالیز، ترس از سقوط به احتمال زیاد در بروز زمین خوردن نقش دارد. مطالعات آینده باید کاهش ترس از سقوط را به عنوان یک اقدام پیشگیرانه برای سقوط در سالمندان تحت دیالیز بررسی کند.

Authors

محمد دهش

Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran

ناهید رژه

Department of Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Shahed University, Tehran, Iran

سیدداوود تدریسی

Department of Nursing, Trauma Research Center, Faculty of Nursing, Baqiyatallah University of Medical sciences, Tehran, Iran

علی طیبی

Department of Nursing, Faculty of Nursing, Baqiyatallah University of Medical sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :