بررسی اعتقاد به مصرف دارو و تبعیت دارویی و عوامل همراه آن در بیماران مزمن بستری در بیمارستان شهید مدرس ساوه در سال ۹۹-۱۳۹۸

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 148

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-15-6_007

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: عقاید بیماران در مورد دارو می تواند بر تبعیت آنان از مصرف دارو موثر باشد. این تحقیق با هدف تعیین اعتقاد به مصرف دارو و تبعیت دارویی و عوامل همراه آن در بیماران مزمن بستری انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی ۲۶۸ بیمار مبتلا به بیماری های مزمن در سال های ۹۹-۱۳۹۸ با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری ها داده ها از دو پرسش نامه استاندارد اعتقاد به مصرف دارو (BMQ) و ابزار تبعیت دارویی استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و تحلیل آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون تی مستقل و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری ۰۵/۰=α تحلیل شدند. یافته ها: میانگین امتیاز اعتقاد به دارو در بعد اعتقاد به مضرات دارو ۷۱/۰±۵۳/۲، در بعد اعتقاد به فواید دارو ۴۹/۰±۲۷/۴ و در بعد اعتقاد به تجویز بیش از حد دارو ۷۹/۰±۲۷/۳ بود. بین هر سه بعد اعتقاد به دارو با تبعیت از مصرف دارو ارتباط معنی داری وجود داشت (۰۵/۰ P<). بین مصرف گیاه دارویی و اعتقاد به مضرات دارو ارتباط مستقیم مشاهده شد (۰۵/۰ P<). همچنین بین جنسیت و تحصیلات دانشگاهی با اعتقاد به فواید دارو ارتباط وجود داشت (۰۵/۰ P<). نتیجه گیری: اعتقادات برخی از بیماران مزمن نسبت به دارو مناسب نبود و آن ها معتقد بودند داروها مضر هستند و بیش از حد توسط پزشکان تجویز می شوند. همچنین اعتقاد به دارو با تبعیت از مصرف دارو در بیماران مزمن ارتباط داشت. باید بیماران تشویق شوند که نظرات خود را در مورد داروها بیان کنند تا با آگاهی بیشتر از اعتقادات بیمار در مورد داروها و با انجام اقدامات مورد نیاز، اعتقاد بیماران در مورد مصرف دارو و تبعیت دارویی در آن ها را بهبود داد.

Authors

نیره باغچقی

Department of Nursing, Social Determinants of Health Research Center, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran.

حمیدرضا کوهستانی

Department of Nursing, Social Determinants of Health Research Center, Saveh University of Medical Sciences, Saveh, Iran.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :