میزان بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی پیوند عروق کرونر و عوامل خطر موثر بر آن در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۹۷-۱۳۹۶

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 164

This Paper With 12 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MUQ-14-8_006

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1401

Abstract:

زمینه و هدف: فیبریلاسیون دهلیزی یکی از شایع ترین دیس ریتمی ها پس از جراحی بای پس عروق کرونر است که می تواند بر شانس بقا در یک سال اول پس از جراحی موثر باشد. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی پیوند عروق کرونر و عوامل خطر موثر بر آن انجام شد. روش بررسی: مطالعه مقطعی حاضر با هدف بررسی پرونده ۸۵۴ نفر از بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها عبارت بودند از: نوار قلب، نتایج اکوکاردیوگرافی، آنژیوگرافی و پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی. اطلاعات با استفاده از نرم افزار ۲۲ SPSS تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: ۴۶ درصد از افراد دچار اختلال در سه عروق کرونر بودند. شایع ترین اختلالات ساختاری، رگورژیتاسیون میترال و بزرگی دهلیز چپ و هایپرتروفی آن بود که در ۹/۱۴ و ۵/۱۰ درصد از افراد وجود داشت. پرفشاری خون، هایپرلیپیدمیا و دیابت به ترتیب با ۴/۷۴، ۲/۵۶ و ۸/۳۱ درصد از شایع ترین بیماری های زمینه ای بودند. میزان بروز فیبریلاسیون دهلیزی در این افراد ۹/۱۸ درصد بود. بین بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی پیوند عروق کرونر با بزرگی دهلیز چپ و هایپرتروفی آن، سن و مدت زمان مصرف سیگار ارتباط وجود داشت (۰۰۱/۰P<). نتیجه گیری: از آنجایی که بروز فیبریلاسیون دهلیزی تقریبا در یک پنجم از افراد مشاهده گردید و نیز با توجه به اینکه مصرف سیگار از عوامل قابل تعدیل در بروز این بیماری است، قطع مصرف سیگار به این افراد توصیه می شود. مراقبان سلامت می توانند بزرگی دهلیز چپ و هایپرتروفی آن را طی مراقبت و درمان مد نظر قرار دهند.

Authors

سکینه غلام زاده

Community Based Psychiatric Care Research Center, Shiraz University of Medical Sciences

معصومه رامبد

Nursing Department, School of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences

نیلوفر پاسیار

Nursing Department, School of Nursing and Midwifery, Shiraz University of Medical Sciences

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :