مدل بلوغ تحول دیجیتال؛ حوزه ها و روندهای پژوهش در ایران
Publish place: Digital Transformation Encyclopedia، Vol: 2، Issue: 2
Publish Year: 1400
Type: Journal paper
Language: Persian
View: 203
این Paper فقط به صورت چکیده توسط دبیرخانه ارسال شده است و فایل کامل قابل دریافت نیست. برای یافتن Papers دارای فایل کامل، از بخش [جستجوی مقالات فارسی] اقدام فرمایید.
نسخه کامل این Paper ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- Certificate
- I'm the author of the paper
Export:
Document National Code:
JR_DTJ-2-2_003
Index date: 11 October 2022
مدل بلوغ تحول دیجیتال؛ حوزه ها و روندهای پژوهش در ایران abstract
از آنجا که تحول دیجیتال به عنوان پدیده ای جدید در عصر حاضر به برتری فناورانه و راهبردی سازمان ها منجر می شود، در پژوهش حاضر با استفاده از مرور نظام مند ادبیات پژوهش و نظریه داده بنیاد و نرم افزار MAXQDA۱۰، اجزاء و ابعاد بلوغ تحول دیجیتال در ایران شناسایی شده است. جامعه اطلاعاتی تحقیق حاضر، تحقیقاتی است که در بازه زمانی ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ در ایران انجام شده است که در مرحله اولیه جستجو در پایگاه های علمی داخلی (ایرانداک، سیویلیکا، SID، ISC و ...) ۲۰۴ مقاله استخراج و پس از غربال گری های مختلف تعداد ۱۶ مقاله به عنوان منبع نهایی تحقیق انتخاب شد. پس از تجزیه وتحلیل اطلاعات و طی مراحل مختلف کدگذاری باز، محوری و انتخابی تعداد ۴۶۷ کد اولیه، ۲۱۹ کد ثانویه، ۳۷ مفهوم، ۱۱ مقوله و ۳ بعد کلان به دست آمد. نتایج نشان داد، مدل بلوغ تحول دیجیتال دارای سه بعد کلان و یازده مقوله، زیرساخت ها (شامل زیرساخت های مدیریتی، فنی، انسانی و فرهنگی)، رهبری تحول دیجیتال (شامل نقشه راه، حکمرانی، سازمان دهی و منابع دیجیتال) و مدیریت ارشد دیجیتال (شامل طرح ریزی و هدایت دیجیتال، هماهنگی و اقدامات دیجیتال و پایش محیطی و شبکه سازی دیجیتال) است. در نهایت، به منظور اعتبارسنجی کدگذاری های انجام شده از روش توافق دو کدگذار با استفاده از ضریب کاپا بهره گرفته شد و مقدار آن برابر با ۶۲/۰ به دست آمد که بیش از مقدار آستانه ۶/۰ آن بود و حاکی از اعتبار قابل قبول مدل مفهومی ارائه شده است. همچنین با نظرسنجی از خبرگان، اعتبارسنجی کدگذاری ها و میزان تاثیرگذاری معیارها نسبت به یکدیگر در مدل مفهومی پژوهش، تایید شد. بر اساس نظرسنجی خبرگان میانگین نمرات معیارها نسبت به یکدیگر بین ۱/۲ تا ۵/۳ به دست آمد که بیش از میانگین نمره ۲ (میانگین طیف نمره دهی ۰ تا ۴) بود و بیانگر اعتبار قابل قبول مدل ارائه شده است.
مدل بلوغ تحول دیجیتال؛ حوزه ها و روندهای پژوهش در ایران Keywords:
مدل بلوغ تحول دیجیتال؛ حوزه ها و روندهای پژوهش در ایران authors
علی اکبر حدادی هرندی
گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مهرداد رضایی فرد
گروه مدیریت کسب و کار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی
سحر اسماعیلی
گروه مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :