تاثیر پودر دانه کتان و امولسیفایر داتم (DATEM) بر ویژگی های کیفی و حسی دونات

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 253

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_FOODRE-30-1_007

تاریخ نمایه سازی: 23 آذر 1401

Abstract:

زمینه مطالعاتی: دونات نوعی اسنک سرخ شده شیرین است که به صورت شیمیایی یا تخمیری یا تلفیق این دو تهیه شده و در دمای بالا سرخ می شود. هدف در این پژوهش، بررسی تاثیر پودر دانه کتان و امولسیفایر داتم بر خواص کیفی و حسی دونات بود. روش کار: پودر دانه کتان در چهار سطح صفر، ۵، ۱۰ و ۱۵ % (وزن آرد گندم) و امولسیفایر داتم در سه سطح صفر، ۲۵/۰ و ۵/۰ % در تهیه دونات استفاده شد. بر روی نمونه ها پس از ۷ روز نگهداری درسردخانه، آزمایش های رطوبت، خاکستر، پروتئین، حجم مخصوص، درصد تخلخل، اندیس های رنگ پوسته، سختی بافت و ویژگی های حسی شامل شکل، سختی بافت، قابلیت جویدن و طعم با روش های معمول تعیین شد. نتایج: نتایج تجزیه آماری داده ها نشان داد که با افزایش پودر دانه کتان در فرمولاسیون دونات، رطوبت ۸/۳۳ %، سختی بافت ۶/۴۱ % و مولفه a* حدود ۸/۹۳ % افزایش و تخلخل ۲۷ %، حجم مخصوص ۱/۵۷ % و شاخص L* در حدود ۱۸% کاهش پیدا کرد. با افزایش امولسیفایر نیز در فرمولاسیون دونات، رطوبت ۸ %، تخلخل ۷/۱۱ %، حجم مخصوص ۳۴ % و شاخص L* ۶/۷ % افزایش ولی سختی بافت ۵/۱۷ % و مولفه a* حدود ۵/۴۷ % کاهش پیدا کرد. بر اساس نتایج ارزیابی حسی، پودر دانه کتان در سطح ۵ تا ۱۰ % تاثیر نامطلوبی بر صفات حسی دونات نداشت ولی مقدار ۱۵ % تاثیر کاهشی بر امتیازدهی داوران به صفات حسی داشت. در حالی که افزودن امولسیفایر داتم منجر به بهبود صفات حسی از نظر ارزیابان گردید. نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج حاصل از این پژوهش، استفاده از ۱۰ تا ۵ % پودر دانه کتان و ۵/۰ % امولسیفایر داتم در تهیه دونات با خصوصیات کمی و کیفی قابل قبول، پیشنهاد می شود.

Authors

شهین زمردی

بخش تحقیقات فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران.

سمیرا فرامرزی

گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :