دیدگاه دانشجویان پزشکی نسبت به معرفی توانمندی های مورد انتظار در برنامه درسی مبتنی بر پیامد
Publish place: Iranian Journal of Medical Education، Vol: 18، Issue: 81
Publish Year: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 312
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-18-81_037
تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1401
Abstract:
مقدمه: یکی از مهم ترین چالش ها در آموزش مبتنی بر پیامد، درک ضرورت کسب توانمندی ها توسط دانشجویان است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی دیدگاه و نگرش دانشجویان نسبت به معرفی توانمندی های مورد انتظار دوره پزشکی عمومی است.
روش ها: در این مطالعه شبه تجربی بدون گروه کنترل و با پیش آزمون و پس آزمون، ۴۴۲ نفر از دانشجویان جدیدالورود پزشکی، به صورت سرشماری در برنامه معرفی توانمندی ها شرکت کردند. بعد از نمایش هر فیلم، دانشجویان در قالب گروه های کوچک به بحث و تامل بر سکانس های فیلم در ارتباط با توانمندی های مورد انتظار به روش بارش افکار پرداختند. پیش آزمون و پس آزمون با هدف مقایسه نگرش دانشجویان نسبت به اهمیت کسب توانمندی ها انجام گرفت. در انتهای برنامه نیز پرسشنامه ارزشیابی محقق ساخته روا و پایا تکمیل شد. به منظور تحلیل داده ها از آمار توصیفی و آزمون تی وابسته استفاده شد.
نتایج: اکثر دانشجویان (۵/۸۳ درصد) اذعان کردند که از طریق شرکت در برنامه توانسته اند، درک روشنی نسبت به توانمندی های مورد انتظار پیدا کنند. همچنین ۷/۶۹ درصد از دانشجویان اظهار کردند که برگزاری برنامه آشنایی با توانمندی ها باعث افزایش تمایل آنان نسبت به یادگیری و تقویت توانمندی ها در طی دوران تحصیل شد. بین میانگین درک دانشجویان نسبت به اهمیت کسب توانمندی ها قبل و بعد از برنامه در برخی حیطه ها شامل برقراری ارتباط موثر با بیمار و خانواده وی (۰۳/۰p= ,۲/۱۵t=)، تعامل با اعضای تیم پزشکی، پرستاران و سایر همکاران (۰۱/۰>p ,۲/۹۰t=)، برقراری تعادل بین کار و زندگی شخصی (۰۱/۰p= ,۲/۴۰t=)، توانایی مدیریت استرس و هیجانات (۰۱/۰>p ,۲/۷۲t=)، توانایی نقد و جمع آوری اطلاعات معتبر (۰۲/۰p= ,۲/۳۷t=)، آشنایی با سیستم بهداشتی و درمانی (۰۳/۰p= ,۲/۲۵t=)، تفاوت معنادار وجود داشت.
نتیجه گیری: اکثر دانشجویان، برنامه معرفی توانمندی های دوره پزشکی در ابتدای دوره تحصیل ضروری است و حضور در این برنامه توانسته انگیزه آنان را برای کسب و تقویت توانمندی ها در طی دوران تحصیل افزایش دهد.
Keywords:
Competence , outcome-based curriculum , medical student , undergraduate medical education , توانمندی , برنامه درسی مبتنی بر پیامد , دانشجوی پزشکی , دوره پزشکی عمومی
Authors
محبوبه خباز مافی نژاد
Tehran University of Medical Sciences
عظیم میرزازاده
Tehran University of Medical Sciences
بردیا خسروی
Tehran University of Medical Sciences
مریم علیزاده
Tehran University of Medical Sciences
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :