مقاله علمی – پژوهشی: تاثیر لاکتوباسیلوس رامنوسوس (Lactobacillus rhamnosus) ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم های گوارشی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
Publish place: Iranian Scientific Fisheries Journal، Vol: 31، Issue: 4
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 310
This Paper With 20 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-31-4_005
تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1401
Abstract:
فن آوری ریزپوشانی یکی از جدیدترین روش ها برای افزایش پایداری پروبیوتیک هاست. در این مطالعه تاثیر لاکتوباسیلوس رامنوسوس ریزپوشانی شده با آلژینات/کیتوزان به دو روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی بر عملکرد رشد، تغذیه و فعالیت آنزیم های گوارشی قزل آلای رنگین کمان مورد ارزیابی قرار گرفت. بدین منظور، ۶۰۰ قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی ۸۲/۰±۵۳/۲۵ گرم به ۵ تیمار در ۳ تکرار تقسیم شدند. تیمار ۱و ۲ به ترتیب شامل: باکتری ریزپوشانی شده به روش ژلاسیون یونی و امولسیون داخلی، تیمار ۳: آلژینات/کیتوزان بدون حضور باکتری، تیمار ۴: باکتری به تنهایی و تیمار ۵ شاهد. ماهیان به مدت ۶۰ روز با جیره های آزمایشی تغذیه شده و پس از آن ۱۵ روز با غذای فاقد پروبیوتیک غذادهی شدند. نمونه گیری در روزهای صفر، ۳۰، ۶۰ و ۷۵ انجام و شاخص های ضریب تبدیل غذایی، میزان کارایی پروتئین، ضریب رشد ویژه، فاکتور وضعیت و درصد افزایش وزن بدن و همچنین آنزیم های گوارشی لیپاز، پروتئاز، تریپسین و کموتریپسین مورد ارزیابی قرار گرفتند. بهترین ضریب تبدیل غذایی در روز ۳۰ در تیمار ۲ (۰۳/۰±۹۳/۰) و در روز ۶۰ در تیمار ۱ (۱۴/۰±۳۰/۱) و ۲ (۰۶/۰±۳۱/۱) مشاهده شد، که دارای اختلاف معنی دار با تیمار شاهد بودند (۰۵/۰>p). میزان کارایی پروتئین و فاکتور وضعیت نیز در تیمارهای ریزپوشانی شده نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود که این افزایش در مورد تیمار ۲ معنی دار بود (۰۵/۰>p). همچنین بالا بودن میزان لیپاز و پروتئاز در تیمارهای ریزپوشانی شده نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. نتایج نشان داد ریزپوشانی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس رامنوسوس به روش امولسیون داخلی تا حدودی باعث بهبود شاخص های رشد، تغذیه و آنزیم های گوارشی ماهی قزل آلای رنگین کمان شده و می تواند به عنوان روشی موثر جهت بهبود کارایی پروبیوتیک ها استفاده شود.
Keywords:
Authors
سیدعبدالحمید حسینی
Shahid Motahary Cold water Fishes Genetic and breeding Research Center
پریتا کوچنین
University of Marine Science and Technology. Khorramshahr,
مجتبی علیشاهی
Shahid Chamran University of Ahvaz
تکاور محمدیان
Shahid Chamran University of Ahvaz
محمد ذاکری
University of Marine Science and Technology. Khorramshahr,
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :