بررسی دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس از محیط رابط کاربر کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس مدل نیلسن

Publish Year: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 143

This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_QJEI-8-29_003

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1401

Abstract:

هدف: شناسایی میزان رضایت اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس از محیط رابط کاربر کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس بر اساس مدل نیلسن است.  روش پژوهش: روش پژوهش پیمایشی – تحلیلی است. جامعه آماری شامل، ۳۱۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، است. شیوه ی نمونه گیری از نوع تصادفی نظام مند است. حجم نمونه بر اساس فرمول کوکران ۱۷۲ نفر تعیین گردید. از ابزار پژوهش پرسش نامه پیش ساخته برای گردآوری اطلاعات استفاده شده است. پایایی پرسش نامه بر اساس آزمون آلفای کرونباخ ۷۶/۰ اخذ گردید. برای تجزیه و تحلیل یافته های پژوهش از آمار توصیفی و آزمون­ها­ی تی استیودنت و آزمون­های ناپارامتری یو من­ویتنی و ویلکاکسون و از نرم­افزار اس پی اس اس استفاده شده است. یافته ها: یافته ها نشان داد که میانگین ۱۰ مولفه رابط کاربر مدل نیلسن در نرم­افزار مورد بررسی از نظر اعضای هیات علمی بالاتر از سطح متوسط هستند. بین میزان رضایت اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس از محیط رابط کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس و میزان آشنایی آنها با این محیط رابط کاربر رابطه معناداری وجود دارد، به جز در مولفه (کمک به کاربران برای شناخت، اصلاح خطاها) که بین میزان رضایت و میزان آشنایی اعضای هیات علمی از محیط رابط کاربر رابطه معناداری وجود ندارد. هم چنین آزمون فرضیه نشان داد که تفاوت معنی­داری بین دیدگاه های اعضای هیات علمی در گروه های مختلف آموزشی نسبت به محیط رابط کاربر در نرم­افزار مورد بررسی وجود ندارد. نتیجه گیری: براساس دیدگاه اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس، محیط رابط کاربر نرم افزار کتابخانه دیجیتال نشان دهنده رضایتی بیش از سطح متوسط است. میزان رضایت اعضای هیات علمی وابسته به میزان آشنایی آنها با محیط رابط کاربر است، اما بین گروه های مختلف آموزشی از این نظر تفاوت معنی­داری مشاهده نمی شود.

Keywords:

رابط کاربر , اعضای هیات علمی , کتابخانه دیجیتال , مولفه های مدل نیلسن , دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

Authors

زهرا باستی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن، گروه علم اطلاعات ودانش شناسی، تنکابن، ایران

میترا قیاسی

هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل، دانشکده علوم انسانی، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، بابل، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • انتظاریان، ن. (۱۳۸۷). بررسی میزان و عوامل موثر بر درک ...
  • زره ساز، م.؛ فتاحی، ر.؛ داورپناه، م. ر. (۱۳۸۵). بررسی ...
  • شفیعی، س.؛ نوری، ر.؛ رحیمی، ع.؛ شفیعی، پ.؛ قضاوی، رقیه ...
  • غائبی، ا. (۱۳۹۰). رزیابی رابط کاربر موتور جستجوی یکپارچهDL+ از ...
  • غفاریان، س.(۱۳۹۰). بررسی رابط کاربر نمایه از دیدگاه دانشجویان (کتابخانه ...
  • ملا محمدی، ج. ق.؛ نوروزی چاکلی، ع. (۱۳۹۰). ارزیابی تطبیقی ...
  • نوکاریزی، محسن (۱۳۸۵). تحلیل واژگان محیط رابط در نرم­افزارهای جامع ...
  • Clark, N.; Frost, D. (۲۰۰۳). User-centred Evaluation and Design: A ...
  • Peng, Lew Kan. (۲۰۰۴). Heuristic – Base User Interface Evaluation ...
  • نمایش کامل مراجع