ناحیه بندی مناطق مستعد سیلاب توسط الگوریتم ماشین بردار پشتیبان بهینه سازی شده

Publish Year: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 105

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-17-4_003

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

در این مطالعه تولید نقشه های مناطق مستعد سیل با بهینه سازی مدل ماشین بردار پشتیبان (SVM) با استفاده از الگوریتم های بهینه سازی فراابتکاری ازدحام ذرات (PSO)، ژنتیک (GA) و کلونی مورچگان (ACO) در حوضه آبریز زاهدان صورت گرفته است. برای تعیین بهترین فاکتورهای تاثیرگذار بر سیل، از بین ۱۹ فاکتور مورداستفاده در مطالعات قبلی و اهمیت نسبی متغیرهای ورودی از دو آزمایش روش نسبت کسب اطلاعات (IGR) و آزمایش چندخطی بودن پارامترها استفاده شد.  فاکتور میزان محتوای آب در خاک که جزو عوامل موثر با ضریب IGR=۰.۷۶۷ است، برای اولین بار در این مطالعه به صورت مستقیم در مدل سازی مورداستفاده قرار گرفت. نقشه مشخصه سیل از روی پردازش داده های ماهواره Sentinel-۱ تهیه و اعتبارسنجی شد. از مجموعه داده های تولید شده برای تولید نقشه های مناطق مستعد سیل با استفاده از مدل SVM بهینه سازی شده با الگوریتم های مذکور استفاده شد که برای اولین بار، در این تحقیق از الگوریتم ACO برای بهینه سازی مدل SVM در تولید نقشه های مناطق مستعد سیل استفاده شد. دقت پیش بینی مدل ها با استفاده از معیارهای آماری بررسی گردید. هر سه الگوریتم مورداستفاده در این مطالعه، عملکرد SVM را به طور متوسط ۴ درصد بهبود بخشیدند درحالی که مدل PSO-SVM بهترین عملکرد را با RMSE=۰.۱۵۸، MSE=۰.۰۲۵، AUC=۰.۹۵۳ و StD=۰.۴۰۵ در میان الگوریتم های دیگر به نمایش گذاشت؛ همچنین مشخص شد تقریبا نیمی از منطقه شهری زاهدان در مناطق خطر متوسط تا بسیار زیاد قرار دارند.

Keywords:

مناطق مستعد سیل , ماشین بردار پشتیبان , الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات , الگوریتم بهینه سازی ژنتیک , الگوریتم بهینه سازی کلونی مورچگان

Authors

سید میثم میرکاظمی

دانشجوی دکتری مهندسی منابع آب، گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران.

نوید جلال کمالی

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران.

محسن ایراندوست

استادیار گروه علوم و مهندسی آب، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :