تحلیل ابعاد ماموریت هیدرولیکی در هیدروپلیتیک ترکیه

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 120

This Paper With 28 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-16-1_021

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

چالش های نوین جهانی از جمله میل شدید به توسعه یافتگی و تغییر اقلیم سبب پررنگ شدن پیوند آب،سیاست و امنیت شده به گونه ای که منابع آبی به یک ابزار نرم برای پیشبرد اهداف و نفوذ سیاسی تبدیل شده است. ازاین رو،توجه به اندرکنش پویا و درهم تنیده آب و سیاست درکنار عواملی همچون تغییرات اقلیمی در نقاط مختلف دنیا،بویژه درمنطقه بشدت پرتنش غرب آسیا،ازاهمیت بسیار زیادی برخوردار شده است. درمیان کشورهای غرب آسیا،ترکیه از جمله کشورهایی است که در دهه های اخیر درصدد استفاده بیش از پیش از منابع آبی خود در راستای ایجاد قدرت اقتصادی، پیشبرد راهبردهای سیاسی و دستیابی به هژمونی آبی بوده است. این مقاله باروش توصیفی و تحلیلی و با اتکاء به منابع کتابخانه ای به تشریح ماموریت هیدرولیکی ترکیه در قالب سه دسته از پروژه های آبی داخلی و ملی سازی آب های این کشور، طرح های انتقال آب از ترکیه به کشورهای مجاور و فرصت سازی از منابع آب و در نهایت،پروژه های آبی بین المللی و مشروعیت سازی اقدامات هیدروپلیتیکی این کشور میپردازد و ارتباط این طرحها با رویکرد هیدروپلیتیکی این کشور را مورد واکاوی قرار میدهد. علاوه بر این، نشان داده خواهد شد ترکیه چگونه در ظاهر و صرفا در مقام اظهارنظر از دکترین حاکمیت مطلق سرزمینی تغییر رویکردداده است اما در عمل سعی دارد بنابر دکترین عمق استراتژیک و به واسطه رویکرد ماموریت هیدرولیکی،کشورهای مجاور و برخی کشورهای غیر مجاور خود را وابسته به اقدامات هیدروپلیتیکی خود نماید. ایجاد وابستگی به ضروری ترین منبع برای حیات بشر، یکی از استراتژی ها و ابزارهای ترکیه برای کسب قدرت در منطقه بشدت بحرانی غرب آسیا است.

Authors

سیده زهرا قریشی

دانشجوی کارشناسی ارشد / مهندسی منابع آب، گروه مهندسی آبیاری و زهکشی, پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج،

حجت میان آبادی

استادیار / گروه مهندسی منابع آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، وردآورد، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس

ابراهیم حاجیانی

دانشیار/ عضو هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، تهران، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Akpınar A, Kömürcü Mİ, and Kankal M (۲۰۱۱) Development of ...
  • Klaphake A and Scheumann W (۲۰۱۱) Coruh river basin: Hydropower ...
  • Milly P C D et al. (۲۰۰۸) “Stationarity Is Dead: ...
  • نمایش کامل مراجع