امکان سنجی ساخت و ارزیابی یک سنسور رطوبت سنج در بافت های متفاوت خاک

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 215

This Paper With 21 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IWRR-16-1_010

تاریخ نمایه سازی: 29 بهمن 1401

Abstract:

مدیریت به هنگام آبیاری با لحاظ شرایط حاکم بر منطقه، نقش بسیار مهمی در صرفه جویی مصرف آب و حفظ عملکرد محصولات باغی و زراعی ایفا خواهد کرد. یکی از راهکارهای مدیریت به هنگام آبیاری، استفاده از سنسورهای رطوبت سنج خاک است که تاثیر قابل توجهی بر بهبود بهره وری آب خواهد داشت. در این مطالعه ضمن امکان سنجی طراحی سنسور رطوبت سنج ایرانی، دقت سنسور طراحی شده و watermark در بافت های متفاوت خاک بررسی شد. به منظور طراحی و کالیبراسیون سنسور رطوبت سنج ایرانی، آزمایش های مربوط به طراحی و ساخت سنسور مذکور در سال های ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۸ در آزمایشگاه بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد انجام شد. سنسور طراحی شده در ۳ بافت خاک متفاوت لوم رسی شنی، لومی و رس سیلتی مورد ارزیابی قرار گرفت. سنسور طراحی شده و سنسور watermark در هر ۳ بافت خاک، واسنجی و با ارقام رطوبت مشاهده شده به روش مستقیم وزنی مقایسه و صحت سنجی شدند. نتایج نشان داد که سنسور طراحی شده و سنسور watermark در بافت خاک لومی و لوم رسی شنی قادر به برآورد نسبتا دقیق رطوبت وزنی خاک هستند. در حالیکه در بافت خاک رس سیلتی سنسور طراحی شده و سنسور watermark دقت مناسبی در برآورد رطوبت خاک نداشتند. بر اساس نتایج این مطالعه سنسور watermark و سنسور طراحی شده در رطوبت های کمتر از ۵۰ درصد کل آب قابل دسترس قادر به تخمین نسبتا دقیق رطوبت خاک هستند. این در حالی است که سنسورهای مذکور در رطوبت های بیشتر از حد زراعی تخمین دقیقی از رطوبت خاک نداشتند.

Keywords:

سنسور رطوبت سنج خاک , بهره وری آب کشاورزی , آبیاری هوشمند

Authors

بیتا مروج الاحکامی

استادیار/ بخش خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران:

مرضیه باغشاهی

کارشناس آزمایشگاه بخش خاک و آب/ مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Alizadeh A (۲۰۰۴) Water, soil & plant, relationships. Emam Reza ...
  • Chávez JL, Varble JL, Andales AA (۲۰۱۱) Performance evaluation of ...
  • نمایش کامل مراجع