بررسی عوامل موثر بر زنجیره تامین پایدار با رویکرد بلاک چین مبتنی بر نقشه شناختی
Publish place: Supply Chain Management، Vol: 24، Issue: 77
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 389
This Paper With 18 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SCMJ-24-77_003
تاریخ نمایه سازی: 10 اسفند 1401
Abstract:
در عصر حاضر، مدیریت و کنترل زنجیرههای تامین پایدار، در بعد جهانی، دشوار به نظر میرسد. تکنولوژی بلاکچین به عنوان یک تکنولوژی محاسباتی دیجیتال که شفافیت، قابلیت ردیابی و امنیت را تضمین میکند؛ میتواند در ارائه راه حل مدیریت زنجیره تامین پایدار کمک رسان باشد. هدف از این پژوهش، طراحی مدل زنجیره تامین پایدار بر اساس رویکرد بلاکچین در صنعت فولاد میباشد که در کارخانه های فولاد استان کرمان انجام پذیرفته است. پژوهش حاضر بر مبنای هدف از نوع کاربردی توسعهای و از نظر گردآوری دادهها از نوع توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش حاضر، ۱۸ نفر از خبرگان صنعت فولاد میباشد. نمونه انتخابی به صورت غیراحتمالی و با روش گلوله برفی انتخاب گردید و جهت گردآوری دادهها، از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. همچنین شاخصها بر اساس مطالعات پیشین در حوزه اثربخشی بلاکچین بر زنجیره تامین پایدار استخراج و از روش نقشه شناختی فازی استفاده شد. براین اساس، ۱۵ عامل از متغیرهای موثر بر زنجیره تامین پایدار، بر اساس رویکرد بلاکچین شناسایی و موردبررسی واقع شد. نتایج نشان داد که عامل ارتقای عملکرد محیطی با ۸۴۴/۶ درجه بالاترین مرکزیت و عامل شفافیت با ۹۵۸/۰ درجه پایینترین مرکزیت را دارند. همچنین ارتقای عملکرد محیطی بیشترین تاثیرگذاری و نیز بیشترین اثرپذیری را داشت. با توجه به نتایج این پژوهش به مدیران توصیه می گردد برای شفافیت عملکرد، کاهش هزینه و افزایش اعتماد در معاملات و نیز افزایش امنیت به فناوری نوظهور بلاکچین توجه ویژه ای داشته باشند.
Keywords:
Authors
سید رسول حسینی
دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، واحد تربت حیدریه، دانشگاه آزاد اسلامی، تربت حیدریه، ایران،
غفار تاری
استادیار گروه مدیریت، واحد مرند، دانشگاه آزاد اسلامی، مرند، ایران،
سید علیرضا داودی
دانشیار گروه ریاضی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران،
مرتضی شفیعی
دانشیار گروه مدیریت، دانشکده اقتصاد و مدیریت، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :